via ferrata

Kledingadvies via ferrata

Je volgt een uitgezette route van kabels langs een rotswand. Soms klim je steil omhoog en dan weer horizontaal. In ieder geval altijd gezekerd met de karabiners aan de zekeringskabel! Met behulp van nietjes, kabels en de rotswand baan jij je een weg omhoog. Onderweg kan je genieten van de prachtige uitzichten. Maar wat trek je dan aan voor tijdens het beklimmen van een via ferrata?

Zelf zorg je voor:

  1. Je trekt dichte schoenen aan met een goed profiel. Zo zorg je ervoor dat je voeten beschermt zijn tegen de rotswand en staalkabel en je voldoende grip hebt tijdens het omhoog klimmen of naar beneden abseilen.
  2. Een broek tot over de knieën. Zo bescherm je je knieën tijdens het klimmen tegen het schuren tegen de natuurlijke rotswand.
  3. Met mooi weer is het fijn om te klimmen of abseilen in een t-shirt met korte mouwen. Mocht je snel verbranden, dan is een t-shirt met lange mouwen misschien handig.
  4. Vest of trui om snel aan of uit te trekken als het wat kouder is.
  5. Het kan natuurlijk zo zijn dat er regen voorspelt is op de dag dat jij gaat klimmen en abseilen. Jij bent dan goed voorbereid omdat jij je regenkleding bij je hebt.
  6. Je neemt een Bidon/fles drinken mee. Zo blijf je gehydrateerd gedurende de activiteit.
  7. Kleine snack voor tussendoor. Ga je een hele dag op pad? Dan neem je je lunchpakket mee naar het klimmen en abseilen.
  8. In het bezit van mooie, lange haren? Daar maak je een staart van met een haar elastiek.
  9. Smeer je goed in met zonnebrandcrème. 

 klettersteig klauteren rotsen adrenaline water via ferrata Frankrijk Queras fort Ecrins Durance Guil

Reactie plaatsen