Wandelen Lopen Hiken Trektocht Bepakking Bos Wandelschoenen Zwerftocht Wandelkamp Outdoor Buitensport

Ga mee op trektocht

hike met jouw klas van plek naar plek

het is echt een top kamp!

Als je een uitdagend programma wilt, dan is een trektocht in de Ardennen of Ommen een goed idee. Je leert doorzettingsvermogen te creëren, op elkaar aangewezen te zijn en elkaar te waarderen. Zo loop je dagelijks van camping naar activiteit door een bosrijke omgeving. Elke nacht slaap je op een andere plek. Verandering zorgt voor verbinding.


Natuurlijk zijn die hoge abseil en een afdaling met de mountainbike een hoogtepunt. Die avondjes rondom het kampvuur en samen eten zijn net zo waardevol. Elkaar stimuleren als je het spannend vindt, elkaar helpen om de juiste route vinden en aanwijzingen geven als je nog niet zo vaak een avondmaaltijd gekookt hebt. Uiteraard onder begeleiding van ons team van gekwalificeerde Buffels. 

Kanoën Varen Ourthe Ardennen Water Plezier Peddels Kano Omgaan Nat Spetters
Fietsen Mountainbike Helm Ardennen Ommen Fiets Groen Heuvels Outdoor Buitensport Trappen

uitdagingen 

"Stel jezelf open voor nieuwe avonturen. Durf jij?"

de activiteiten

Je gaat in kleine groepen de hele week op pad met kaart en kompas. Lopend van activiteit naar activiteit. Van activiteit naar overnachtingsplek.


Je start het schoolkamp met een hike. Vanuit de bus word je gedropt. Lekker de benen strekken na de rit. Ondertussen leer je de omgeving kennen waar je dit schoolkamp vertoeft. Loop je met rugzak of vervoeren wij de bagage door de Ardennen? Beide opties zijn mogelijk. 


De komende dagen leer het water lezen als je gaat kanovaren op de rivier. Fiets je met de mountainbike over de smalle bospaden. Klim je naar grotere hoogtes in boomtoppen. Schiet je pijlen recht in het blazoen (of ernaast). Leer je samenwerken tijdens de meerkampspelen. En ben je trots op jezelf als je beneden komt na die hoge abseil.

spanning outdoorkamp buitensporten gordel touwen Ardennen steengroeve hoog abseilacht

op de camping

"Het is al een avontuur om met klasgenoten te overnachten in een tent."

slapen in een (zelfgemaakte) tent

Als je na de wandeltocht op de overnachtingsplek aankomt, is het basiskamp al ingericht. Er staan 5- à 6 persoons groepstenten en een centrale overkapping waar gekookt wordt. 's Avonds zoek je gezelligheid rondom het kampvuur, chill je in de slaaptent of doe je spelletjes onder de centrale tent als het regent.


Tijdens dit 4- of 5-daagse outdoorkamp slaap je elke nacht op een andere locatie. Dit is in een groepstent op een basic camping, onder een shelter in een oude steengroeve of op bivak in een weiland of het bos.


Als docent van deze trektocht ben je actief betrokken bij de leerlingen, de activiteiten en het koken. Voor jou en jouw collega's staan er eigen tenten met veldbedjes klaar. Deze tenten staan vlakbij de groep. 

tent bouwen zijl touw takken balken samenwerken buiten slapen bossen natuur grasveld
brood melk thee koffie pindakaas jam kaas lunchpakket

zelf koken

"Kook de maaltijden samen met jouw groep. Afwassen en opruimen hoort daar ook bij."

de maaltijden

Op elk kampement staat een centrale tent met banken- en tafelsets en een kookgedeelte. Zie het als een basic buitenkeuken. Er staan meerdere kisten met kookgerei, grote gasstellen, pannen en fluitketels. 


Na het opstaan in de ochtend worden de taken verdeeld. Wie zet er koffie en thee. Wie dekt de tafel en wie doet de afwas.


Bij het ontbijt en de lunch krijg je dagelijks vers brood. Je kan er zoet beleg, kaas of vleeswaren op doen. Wil je wat te drinken dan pak je koffie, thee, melk of ranja. Of water uit de kraan. Voordat je op activiteit gaat pak je nog een stuk fruit.


Na de activiteiten van die dag kook je samen een voedzame eenpansmaaltijd zoals pasta of rijst. Aangevuld met saus, diverse groenten en vlees. Vegetarisch en halal kan ook. Een uiteraard is er een toetje toe.

eten koken snijden groentes pannen messen snijplank samenzijn eenpansmaaltijd avondeten outdoorkamp scholen

beleef ook zo'n gaaf schoolkamp met de leerlingen

Waar wil je naar toe?

5-daagse trektocht

Ardennen 🇧🇪

Kom 5 dagen op werkweek in de Belgische Ardennen. Lopend van plek naar plek, Met tussendoor tal van outdooractiviteiten op (of in) het water, al rollend en op hoogte. Voor iedereen toegankelijk, ongeacht sportief niveau. Met 3 nachten op een basic camping en 1 bivakovernachting. 
richtprijs €310 - 340
ik bel nu


exclusief touringcar
Tent Bouwen Tak Touw Takken Balken Samenwerken Buiten Slapen Koude Nacht Bossen Natuur Outdoor Buitensport

4-daagse trektocht

Ardennen 🇧🇪

Met 4 dagen op zwerfkamp in de Belgische Ardennen heb je een geweldige belevenis voor de leerlingen. Met spannende, uitdagende en recreatieve activiteiten. Met 2 overnachtingen op een basic camping, een bivak in een weiland en alle maaltijden. In kleine groepen ervaar je het nog intenser. 

richtprijs €250 - 270
ik ga mee


exclusief touringcar
Kaart Kompas Wandelen Lopen Hiken Bos Weg Vinden Outdoor Route Adventuretrack Buitensport Ommen Trektocht Zwerftocht Zwerfkamp

4-daagse trektocht Ommen 🇳🇱

In Nederland op schoolkamp? Kom naar onze locatie in het Overijsselse Ommen. Het Vechtdal biedt genoeg avontuur voor 4 dagen hiken en leuke outdooractiviteiten. Lopend van plek naar plek, 4 dagen hiken. Dit schoolkamp is een echte teambuildingsweek. Met 2 nachten op een basic camping en 1 bivak in het bos. 
richtprijs €255 - 275
ik ben nieuwsgierig


exclusief touringcar

met een trektocht kies je voor

aandacht

in kleine groepen zorg je voor meer connectie

beleving

ontdek samen meer van de omgeving

teambuilding

groei als individu en als groep

uitdaging

leer doorzettingsvermogen en elkaar waarderen

welke outdoor activiteiten wil jij doen tijdens de trektocht?

wil je een optie?

of beschikbaarheid weten?