meerkamp plezier blijdschap vrolijkheid touw samenwerken Ommen outdoor buitensport lachen schoolkamp meiden

schoolkamp Ommen

outdoorkamp Ommen

De schoolreis in het Overijsselse Ommen is een schoolkamp met sportieve en recreatieve activiteiten. Met elkaar op ontdekking door een bosrijke omgeving van de Besthmenerberg. Lekker samen buffelen in de buitenlucht op de camping.  


Tijdens de excursieweek in Salland komen elke dag leuke en uitdagende buitensportactiviteiten aan bod. Ook samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze werkweek. Natuurlijk zijn het highropes parcours en de mountainbiketocht een hoogtepunt. Voor die avondjes op de camping met samen koken, eten en chillen in het gras is ook aandacht.


Elkaar stimuleren als je het spannend vindt. Elkaar helpen om de juiste route te vinden en aanwijzingen geven als je nog niet zo vaak een avondmaaltijd gekookt hebt. Uiteraard onder begeleiding van ons team van gekwalificeerde instructeurs.

kanovaren peddelen water boot zwemvest outdoorkamp lachen enthousiast zwaaien
sensationeel abseil toren Nederland Ommen uitkijktoren outdoorkamp werkweek

Uitdagingen

"Niets moet. We dagen je wel uit met de outdooractiviteiten. Kom en verleg je grenzen."


de activiteiten

Jullie gaan tijdens deze outdoorweek in activiteitengroepen van ca. 15 personen op pad. Dit onder leiding van 1 docent en 1 instructeur.


Vind de juiste route naar de camping in Ommen tijdens kaart & kompastocht. Of maak een abseil van een 18m hoge uitkijktoren. Geniet van het uitzicht over de bossen en heide in het Vechtdal. Fiets over de smalle bospaden van de Lemelerberg met het mountainbiken. Verken de meer dan 30 uitdagende hindernissen en obstakels in het klimbos. 


Plezier hebben, adrenaline voelen, samenwerken en uitgedaagd worden. Durf jij het aan?

fietsen trappen helm MTB Ommen Nederland paadje outdoor mountainbike schoolkamp groen gras

op de camping

"Het is al een belevenis om met klasgenoten te overnachten in een tent op de camping."

slapen in een tent

Slapen in een tent is een ervaring op zich. Met een slaperig hoofd naar het toiletgebouw lopen ook. Douw op het gras, het geluid van een kabbelende rivier op de achtergrond. Deze beleving past perfect bij een outdoorweek; namelijk uit jouw comfortzone. Je staat versteld waar je toe in staat bent.


Tijdens het schoolkamp in Ommen slaap je in een groepstent. Er zijn 5/6- en 10/12 persoons tenten. Slapen de jongens en meiden gescheiden of per activiteitengroep? Die indeling laten we aan de docent over.


Er is ook voordeel aan het slapen in een tent op de camping ten opzichte van een groepsaccommodatie. Ten eerste vertoef je continue in de buitenlucht. Ten tweede als er meer leerlingen mee op survivalkamp naar de Ommen gaan, dan zetten we er gewoon een tent bij. Of als er een leerling de rest uit zijn slaap houdt, dan is een 1-persoonstentje snel opgezet. Opgelost. Dat is de flexibiliteit van Buffel Outdoor.


Ga je voor nóg meer groepsbinding tijdens het schoolkamp Ommen? Kies dan voor een shelter in een oude steengroeve of zelf een bivak maken in het weiland. Wil je tijdens de wat koudere maanden meer comfort van een groepsaccommodatie, dan kan dat ook. 


Als docent en begeleider ben je actief betrokken bij het schoolkamp in Ommen. Jouw aandacht gaat uit naar het wel en wee van de leerlingen. Voor jou en jouw collega's staan er eigen tenten met veldbedjes klaar. Deze tenten staan vlakbij de groep. kampement tent slapen buiten donker lampjes maan slaapzak outdoor buitensport overnachting knus gezellig
Pan Gaspit Eten Koken Snijden Buiten Gas Camping Bivak Samenwerken

zelf koken

"De maaltijden kook je zelf, samen met jouw groep."

de maaltijden

Tijdens het outdoorkamp in Ommen krijg je een kookkist met gasstel en een banken- en tafelset per activiteiten groep om te kunnen koken. Bord, beker en bestek neem je zelf mee.


Het ontbijt en de lunch bestaat uit vers brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg, koffie, thee, melk, ranja en 1 stuk fruit. In de ochtend smeer je een lunch-pakket. De avondmaaltijd is een voedzame eenpansmaaltijd zoals pasta of rijst. Deze maaltijd koken ze per activiteitengroep zelf. Uiteraard hoort afwassen en opruimen daar ook bij. Met een klein beetje hulp van de docenten en de Buffels. 

Eten Voeding Snijden Koken Samen Samenwerken Groenten Pannen Messen Voedzaam Eenpansmaaltijd

Ook zo'n gaaf Ommenkamp met de leerlingen beleven?

maak een keuze

Kaart Kompas Wandelen Hiken Adventuretrack Trektocht Zwerftocht Weg Vinden Outdoor

trektocht Ommen 🇳🇱

Verken tijdens dit vierdaagse zwerfkamp de omgeving rondom Ommen. Gevuld met teambuilding elementen en outdoor belevenissen op het water, rollend en op hoogte. Samen grenzen verleggen. Al lopend maak je een trektocht waarbij je elke nacht op een andere locatie overnacht. Dit populaire outdoorkamp zorgt voor nóg meer intensiteit en verbinding tussen de leerlingen en docenten.
richtprijs €255 - 275
je maakt mij nieuwsgierig


exclusief touringcar
kano peddel helm zwemvest kanovaren Ourthe water spetters avontuur geweldig samenwerken zonnig

4-daagse Ommen 🇳🇱

Lekker samen buffelen in de buitenlucht. Dit meest geboekte outdoorkamp in Ommen staat in het teken van buiten alles beleven. Samen met je klasgenoten. Deze schoolkamp bevat verschillende uitdagende activiteiten waarbij je de omgeving goed leert kennen. Vanaf het water, op hoogte en rollend door de bossen. Dit 4-daagse surivalkamp zorgt voor plezier. En gaat leerling een sportieve uitdaging aan. 
richtprijs €240 - 260
doe mij zo'n gaaf programma


exclusief touringcar
Fiets Helm Bidon Ardennen België Groen Heuvels Hard gaan Fietsen Mountainbiken Outdoor Buitensport

3-daagse Ommen 🇳🇱

Kort maar krachtig. Dit 3-daagse schoolkamp in Ommen heeft alles in zich voor een snelle adrenaline boost! De 3 dagen zijn gevuld met verschillende avontuurlijke belevenissen op hoogte, op het water en rollend. Deze outdoor uitdaging is voor alle middelbare en hoge scholen toegankelijk. Samen op avontuur en plezier beleven is het motto van deze 3 dagen op de camping in het Overijsselse Ommen.

richtprijs €190 - 210
bel voor een offerte


exclusief touringcar

met een schoolkamp Ommen kies je voor

aandacht

in kleine groepen zorg je voor meer connectie

beleving

ontdek samen meer van de omgeving

teambuilding

groei als individu en als groep

uitdaging

leer doorzettingsvermogen en elkaar waarderen

Onze outdoor activiteiten in Ommen

beschikbaarheid weten?

ontvang direct een voorstel