Spaanse Pyreneeën

ga voor nog meer uitdaging naar de Spaanse Pyreneeën

ga mee op outdoorreis!

Welkom in de Spaanse Pyreneeën. Met dit outdoor schoolkamp ga je met de leerlingen nog gavere avonturen aan. Simpelweg omdat de rivieren sneller stromen en de bergtoppen ruiger en de canyons dieper zijn.


  Ga canyoningen dwars door een grot.

Spring, glij en laat je zakken langs een touw in de canyon.

Volg de ijzeren weg met een via ferrata langs de steile rotswanden.

Kom raften op de wildwaterrivier.

Hike 3-dagen door een verlaten dorp

Overnacht onder duizenden sterren.

Stap in een hotdog en bedwing het smeltwater.


Voeg daar een prachtige natuur aan toe en je hebt een top week.


Buffel Outdoor biedt in de Spaanse Pyreneeën buitensportreizen

aan voor middelbare en hogere scholen.

uitdagingen 

"canyoningen is als spelen in een hele grote water speeltuin"

de activiteiten

Tijdens het buitensportkamp in de Spaanse Pyreneeën doe je elke dag outdooractiviteiten. Bij de 6-daagse sportreis heb je 6 dagdelen in het programma met uitdagende buitensporten. Denk o.a. raften, canyoningen, via ferrata, hotdoggen en 3-daagse hike.


Elk onderdeel duurt ca. 3 uur, waarbij de touringcar de leerlingen naar de locaties toe brengt. Er zijn ook langere canyons en klettersteig routes. Deze activiteiten boek je als volledig 5 á 6-uur durend dagprogramma.


Natuurlijk is hoe hoger des te stoerder. Wat wij vooral vet vinden, is dat de activiteiten uitdaging bieden voor elke leerling. Die aandacht is er vanuit de instructeur voor als je het spannend of best wel hoog vindt. Uiteindelijk kan je het zo spannend maken als dat je zelf wilt. Wat wij doen is jou uitdagen en prikkelen tot meer. 


Voor Sport & Bewegen, sportklassen en andere sportopleidingen organiseren wij ook buitensportreizen op maat. Daarin gaan we dieper in op de theorie van de activiteiten en jouw toekomstige rol als instructeur of begeleider. Daarna wordt het geleerde in de praktijk gebracht.


Als je de buitensportreis wilt combineren met een bezoek aan de stad, dan kan dat. In Spanje is de plaats Sort een bezoek waard of wellicht verleng je de reis met een tweedaagse Barcelona of Girona. 


Voel de adrenaline, beleef vertier, werk samen en stap uit die comfortzone. Een buitensportkamp.... durf jij het aan?

op bivak in de bergen

"wow, ik wist niet dat er zoveel sterren waren"

slapen in een tent

In de Spaanse Pyreneeën staan groeptstenten klaar op de kleinschalige Camping Collegats. Deze camping ligt net buiten La Pobla de Segur.


Tijdens deze buitensportreis slaap je in een groepstent.

Er zijn 5/6-persoons tenten. Slapen de jongens en meiden gescheiden of per activiteitengroep? Die indeling laten we aan de docent over. Voor jou en jouw collega's staan er eigen tenten met veldbedjes klaar. Deze tenten staan vlakbij de groep. 


Er is ook voordeel aan het slapen in een tent op de camping ten opzichte van een groepsaccommodatie. Ten eerste zorgt die frisse buitenlucht voor nieuwe energie zorgt. Ten tweede zijn er nooit plekken te kort. Als er meer leerlingen mee op outdoorkamp naar de Spaanse Pyreneeën gaan, dan zetten we er gewoon een tent bij. Of als er een leerling de rest uit zijn slaap houdt, dan is een 1-persoonstentje snel opgezet. Opgelost.


Dat is de flexibiliteit van Buffel Outdoor.

kamperen tenten sterrenhemel overnachten slapen

Of ga je voor een drie daagse hike in de bergen in Spanje. Met koken op een kampvuur, samen slapen in de open lucht en onder duizenden sterren. 


Als docent en begeleider ben je actief betrokken bij de outdoorreis van jouw school. Jouw aandacht gaat uit naar het wel en wee van de leerlingen, zodat de instructeurs zich kunnen richten op het organiseren van de uitdagende buitensportactiviteiten.  

Pan Gaspit Eten Koken Snijden Buiten Gas Camping Bivak Samenwerken Lekker Smakelijk Eenpansmaaltijd Avondeten

zelf koken

"De maaltijden kook je zelf, samen met jouw groep."

de maaltijden

Na de outdooractiviteiten van die dag heb je vast trek gekregen. Je krijgt een krat met ingrediënten en een kookkist met gasstel. Met jouw activiteitengroepje kook je zelf de eenpansmaaltijd. Meestal is dat iets van een pasta- of rijstmaaltijd met saus en groente. Uiteraard met toetje. Neem je wel zelf bord, beker en bestek mee? 


Het ontbijt en de lunch bestaat uit 1 stuk fruit, vers brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg, koffie, thee, melk en ranja. In de ochtend smeer je een lunch-pakket voor tussen de middag. Uiteraard hoort afwassen en opruimen daar ook bij. Met een klein beetje hulp van de docenten en de instructeurs.

eten koken snijden groentes pannen samenzijn eenpansmaaltijd avondeten outdoorkamp scholen

Ook een buitensportkamp met de leerlingen beleven?

Maak een keuze

6-daagse Spaanse Pyreneeën

Deze outdoor schoolreis is volop gevuld met buitensportactiviteiten. Toegankelijk voor sportieve leerlingen omdat Spanje nóg meer uitdaging biedt. Grenzen verleggen. Compleet verzorgd met overnachtingen, maaltijden en activiteiten. De 3-daagse hike door de bergen is bij te boeken. Kom uit je comfortzone.
richtprijs €380
bel voor een offerte


exclusief touringcar

review docenten en leerlingen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Nova van Bohemen | Nova College

Ik ben op schoolkamp geweest met CIOS Haarlem in Spanje, onder begeleiding van Buffel Outdoor. Dit was echt een onvergetelijke ervaring! De activiteiten zijn leerzaam en uitdagend. Een week gevuld met canyoningen, raften, via ferrata, hiken en een bivak. Mede door het enthousiaste team die ons de hele week begeleidde. Zeker weten een aanrader :)! 

 Nova van Bohemen | Nova College

jouw outdooractiviteiten in Spanje

jouw buitensportreis op maat