wildwater durance guillestre raft peddel wetsuit helm zwemvest avontuurlijk genieten samenwerking leerlingen vermaak

Franse Alpen

kies voor nog meer uitdaging in de Franse Alpen

ga mee op buitensportreis!

Welkom in de bergen. Met dit outdoorkamp ga je met de leerlingen nog grotere avonturen aan. Simpelweg omdat de rivieren sneller stromen en de bergtoppen hoger en de canyons dieper zijn.


Kom raften op de wildwaterrivier. 

Ga canyoningen in een met water gevulde kloof.

Spring, glij en laat je zakken langs een touw in de canyon.

Volg de ijzeren weg met een via ferrata langs de steile rotswanden.

Maak een bergwandeling naar de bivakplek.

Overnacht onder duizenden sterren.

Ga de uitdaging aan met diverse klimroutes.

Stap in een kajak en bedwing het smeltwater.


Voeg daar een prachtige natuur aan toe en je hebt een top week.


Buffel Outdoor biedt in de Franse Alpen buitensportreizen aan voor middelbare en hogere scholen.

klimmen touw helm gordel avontuur hoog Frankrijk acht outdoor abseilen buitensport spannend adrenaline
water kloof canyon canyoningen pyreneeen franse alpen buitensporten outdoor reizen kamp buitensportreizen

uitdagingen 

"canyoningen is echt wel de vetste activiteit die ik ooit gedaan heb"

de activiteiten

Tijdens het buitensportkamp in de Franse Alpen beleef je elke dag outdooractiviteiten. Bij de 6-daagse sportreis heb je 6 dagdelen in het programma met o.a. raften, canyoningen, via ferrata, klimmen en abseilen. De 7-daagse outdoorreis bestaat uit 8 dagdelen met uitdagende buitensporten.


Elk onderdeel duurt ca. 3 uur, waarbij de touringcar de leerlingen naar de locaties toe brengt. Er zijn ook langere canyons en klettersteig routes. Deze activiteiten boek je als volledig 5 á 6-uur durend dagprogramma.


Natuurlijk is hoe hoger des te stoerder. Wat wij vooral vet vinden, is dat de activiteiten uitdaging bieden voor elke leerling. Die aandacht is er vanuit de instructeur voor als je het spannend of best wel hoog vindt. Uiteindelijk kan je het zo spannend maken als dat je zelf wilt. Wat wij doen is jou uit die comfortabele zone halen en prikkelen tot meer. klettersteigen via ferrata durance guil queras franse alpen frankrijk buitensporten buitensportreis outdoorreis actieve reis

Voor Sport & Bewegen, sportklassen en andere sportopleidingen organiseren wij ook buitensportreizen op maat. Daarin gaan we dieper in op de theorie van de activiteiten en jouw toekomstige rol als instructeur of begeleider. Daarna wordt het geleerde in de praktijk gebracht.


Als je de buitensportreis wilt combineren met een bezoek aan de stad, dan kan dat. In de Franse Alpen kan bijvoorbeeld in een middag naar Briançon. 


Voel de spanning, beleef plezier, werk samen en stap uit die comfortzone. Een buitensportkamp.... durf jij het aan?

jongen abseilen waterval gaaf plezier reis kinderen actief gezin frankrijk Franse alpen Durance

op bivak in de bergen

"wow, ik wist niet dat er zoveel sterren waren"

slapen in een tent

In de Franse Alpen staan de groepstenten gereed op camping du Lac les Iscles, dichtbij het dorpje Guillestre. 


Tijdens deze buitensportreis slaap je in een groepstent.

Er zijn 5/6-persoons tenten. Slapen de jongens en meiden gescheiden of per activiteitengroep? Die indeling laten we aan de docent over. Voor jou en jouw collega's staan er eigen tenten met veldbedjes klaar. Deze tenten staan vlakbij de groep. 


Er is ook voordeel aan het slapen in een tent op de camping ten opzichte van een groepsaccommodatie. Ten eerste zorgt die frisse buitenlucht voor nieuwe energie zorgt. Ten tweede zijn er nooit plekken te kort. Als er meer leerlingen mee op outdoorkamp naar de Franse Alpen gaan, dan zetten we er gewoon een tent bij. Of als er een leerling de rest uit zijn slaap houdt, dan is een 1-persoonstentje snel opgezet. Opgelost.


Dat is de flexibiliteit van Buffel Outdoor.

kampement tent slapen buiten donker lampjes maan slaapzak outdoor buitensport overnachting knus gezellig

Ga je voor nóg meer groepsbinding tijdens het buitensport kamp in Frankrijk? Kies dan voor een hike met bivak overnachting in de bergen.


Wil je tijdens de wat koudere maanden meer comfort van een groepsaccommodatie, dan kan dat ook. 


Als docent en begeleider ben je actief betrokken bij de buitensportreis van jouw school. Jouw aandacht gaat uit naar het wel en wee van de leerlingen, zodat de instructeurs zich kunnen richten op het organiseren van de uitdagende buitensportactiviteiten.  

buiten overnacht tent slaapzak zijl touw bomen bos spannend outdoor buitensport slapen
Pan Gaspit Eten Koken Snijden Buiten Gas Camping Bivak Samenwerken Lekker Smakelijk Eenpansmaaltijd Avondeten

zelf koken

"De maaltijden kook je zelf, samen met jouw groep."

de maaltijden

Na de outdooractiviteiten van die dag heb je vast trek gekregen. Je krijgt een krat met ingrediënten en een kookkist met gasstel. Met jouw activiteitengroepje kook je zelf de eenpansmaaltijd. Meestal is dat iets van een pasta- of rijstmaaltijd met saus en groente. Uiteraard met toetje. Neem je wel zelf bord, beker en bestek mee? 


Het ontbijt en de lunch bestaat uit 1 stuk fruit, vers brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg, koffie, thee, melk en ranja. In de ochtend smeer je een lunch-pakket voor tussen de middag. Uiteraard hoort afwassen en opruimen daar ook bij. Met een klein beetje hulp van de docenten en de instructeurs.

Eten Voeding Snijden Koken Samen Samenwerken Groenten Pannen Messen Voedzaam Eenpansmaaltijd Lekker Pasta

Ook een buitensportkamp met de leerlingen beleven?

Maak een keuze

klettersteig klimmen klauteren helm gordel rotsen alpen hoog Frankrijk spanning adrenaline ervaring outdoor buitensport

6-daagse Franse Alpen

Durf jij de uitdaging aan? Deze zesdaagse outdoorweek bestaat uit een mix van 6 avontuurlijke buitensportactiviteiten in de bergen van de Ecrins en op de rivier de Durance. Met o.a. raften, canyoningen, klettersteigen, klimmen en abseilen, lekker eten en overnachting op de camping.
richtprijs €320
bel voor een offerte


exclusief touringcar
rivier Durance wildwaterrivier raften gat van rabioux guil queras ecrins bergen

7-daagse Franse Alpen

Tijdens deze actieve buitensportreis voor groepen zie je elke leerling persoonlijk groeien. Dit 7-daagse buitensportkamp in Frankrijk is vol met uitdagende belevenissen op het water en op hoogte. We bieden een compleet programma inclusief maaltijden, overnachtingen en activiteiten. 
richtprijs €380
bel voor een offerte


exclusief touringcar

review docenten en leerlingen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Bernie Engeln | Trevanium 

Al jaren laten wij van Trevanium Scholengroep ons programma voor de sportreis in de Franse Alpen verzorgen door Buffel Outdoor. Als deelnemer word je geleerd op elkaar aangewezen te zijn, elkaars competenties in de natuur. Ze worden daarin begeleid door professionele instructeurs, die flexibel en kundig zijn en vooral heel goed kunnen omgaan met onze leerlingen. Niets is hun te gek en ze denken graag met je mee.

De bereidheid en de snelheid van handelen is zeer positief!

Bernie Engeln | Trevanium 
Karlijn Pruijsten | Heerbeek College
Voor onze leerlingen is het survival met daarin de outdooractiviteiten en het slapen in hun (zelfgemaakte) tenten, een ervaring die ze nooit zullen vergeten. De activiteiten worden altijd erg goed georganiseerd en begeleid door de instructeurs. Zij verzorgen onze reis tot in de puntjes. We hopen nog vele jaren met Buffel te mogen samenwerken!
Karlijn Pruijsten | Heerbeek College

jouw outdooractiviteiten in Frankrijk

jouw buitensportreis op maat