gezinnen families zomer vakantie spanje

 actieve gezinsvakantie

Spanje 

actief met tieners in de Spaanse Pyreneeën 

Beleef samen een multi-actieve kampeervakantie met raften, canyoningen, via ferrata, hotdoggen. Lol met leeftijdsgenoten in de Spaanse Pyreneeën.


Voldoende adrenaline tijdens deze gezinsvakantie Spanje met pubers. Een uitdagende reis waar al je zintuigen geprikkeld worden. Ruige rivieren en hoogtes. Op de camping met meerdere gezinnen die wel een stapje verder durven. De wildwater rivier Noguera Pallaresa en de bergen van de Pyreneeën bieden vol op avontuur voor een sportieve reis met kinderen vanaf 12 jaar.


Kom raften, canyoningen, hotdoggen en hydrospeeden. Of wat dacht je van een via ferrata of canyon special? Je beleeft deze multi-actieve week samen met andere Nederlandse en Belgische gezinnen.


Je verblijft een week in een ingerichte bungalowtent op de camping nabij La Pobla de Segur. Boek een tunneltent en het activiteitenpakket voor het hele gezin.

Hoe ziet mijn actieve vakantie in Spanje eruit?


kind klettersteigen klimmen spaanse pyreneeen

Reserveer jouw gezinsvakantie

8-daagse actieve gezinsvakantie Spanje

Kom met jouw gezin een week lang een multi-actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën beleven. Boek er tevens een outdoor activiteitenpakket bij met raftenvia ferrata, canyoningen en varen op de wildwaterrivier in een 2-persoons hotdog. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Collegats in La Pobla de Segur. Aankomst op elke zondag in de zomervakantie van 14 juli tot en met 18 augustus 2024. Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag van €129 p.p. geldt voor de 5e en 6e persoon. 

€1359 per tent per week + activiteitenpakket voor €229 per persoon

verleg je grenzen

"Overwin je angsten en klim samen naar grotere hoogtes."

chille outdoor activiteiten

Beleef de wilde natuur van de Spaanse Pyreneeën tijdens deze familievakantie. Na een autorit door België en Frankrijk worden jullie welkom geheten door onze Nederlandstalige instructeurs. Tijdens het welkomstdiner leer je de andere gezinnen kennen en wordt het programma besproken. Samen met de andere gezinnen onderneem je de aankomende week allerlei outdoor activiteiten. Alle buitensportactiviteiten zijn vanaf de camping te bereiken met jullie eigen auto. 


Deze multi-actieve autovakantie staat garant voor:

Uit je comfortzone.

Vaar in een hotdog op de rivier door de Collegatskloof met stroomversnellingen. 

Volg de ijzeren weg van staalkabels en de rotsen tijdens de via ferrata Unha. 

Spring, glij en abseil tijdens het canyoningen. 

Voorwaarts! Actieve pubers in het raft. 

Hydrospeed op de wildwaterrivier.


canyoning canyon spaanse pyreneeen spanje kloof springen glijden abseilen wetsuit

Het raften, hotdoggen en canyoningen beleef je in de ochtend of middag. De canyon special en de via ferrata duren de hele dag. Daarnaast heb je ook nog genoeg vrije tijd om de stad Sort te bezoeken en een plons in het zwembad te maken. Of maak gebruik van de wifi bij het restaurant om jouw vrienden thuis te vertellen hoe gaaf het hier is. 


Met ouders en jouw broer en/of zussen samen actief zijn. Avonturen beleven met vakantievrienden. Ons doel is dat jij als tiener achteraf zegt dat het "best-wel-een-leuke-vakantie" was. 


We hebben er specifiek voor gekozen om deze zomerlocatie in Spanje een ouders-met-pubers-vakantie te laten zijn. Daarom is de minimum leeftijd echt 12 jaar. Door de kleinschaligheid van de camping en het aantal tenten weten we daardoor zeker dat de leeftijden van de kinderen matchen.

welke outdoor activiteiten zijn er in Spanje?

op de camping

"Geniet samen van de Catalaanse lekkernijen"

slapen in een tunneltent

Camping Collegats in La Pobla de Segur is de uitvalsbasis van de actieve familievakantie Spaanse Pyreneeën. Op deze camping staan er 3 ingerichte bungalowtenten klaar om een week lang in te verblijven. Gezellig met andere gelijkgestemde gezinnen. En bovenal leeftijdsgenoten - lees vakantievrienden - voor de tieners. 


Tijdens deze gezinsvakantie in de Spanje slaap je in een ruime tunneltent gedurende 7 nachten. De vaste aankomstdag is op elke zondag in de zomervakantie. De tunneltent is voor minimaal 1 volwassene en 1 kind te boeken. Met een maximum van 4 personen. Een 5e en 6e persoon boek je bij. Dan zetten we een 1- of 2-persoons tentje naast de familietent. 


De ingerichte familietent is voorzien van een ruime 2 slaapcabines. Eén met een laag tweepersoonsbed met matras voor de ouder(s) en één cabine met twee dikke inflatable matten voor de kinderen. Verder is er een binnenruimte en een luifel met buitenkeukentje.

De tunneltent is voorzien van een basis inventaris. Denk aan keukengerei, kookstel, koelkast, opbergruimte, een tafel, 4 verstelbare stoelen en elektriciteit. Zelf dien je een slaapzak of dekbed, kussen, 2-persoonshoeslaken, keuken- en badlinnen meenemen. 


De faciliteiten op camping Collegats zijn goed. Naast het restaurant met sfeervolle veranda is er klein zwembad. Achter het restuarant is een gebouw met sanitair met ruim voldoende douches, toiletten en wasbakken. Een wachtrij zal je er niet tegenkomen. Tijdens het tandenpoetsen kijk je omhoog naar de vele druiventrossen die er groeien. 


De naam van de camping Collegats geeft aan dat het vlakbij de Collegats kloof ligt. Met een wandeling van 30 minuten of 5 autominuten sta je in het centrum van Pobla de Segur. Daar zijn meerdere winkels en supermarkten. De rivier Noguera Pallaresa stroomt ook langs de camping. Met een paar minuten lopen ben je bij een slingerliaan. Een prima plek voor verkoeling en vertier voor de jongelui in het warme Spanje.


In het dorpje zijn diverse restaurants voor een hapje en een drankje. Ook op de camping koken ze zeer verdienstelijk diverse Spaanse gerechten zoals tapas en paëlla. Bij het activiteitenpakket zit een Spaanse maaltijd inbegrepen. Daarmee sluiten we gezamenlijk de week op de vrijdagavond af.

tent compleet  familievakantie
hydrospeed rivier collegats wild water spanje pyreneeen gezinsvakantie multi-actief

"het blijft een feest om op deze manier vakantie te vieren"

review Harriette Burgmans

zie hier jouw actieve vakantie Spanje

omgeving spaanse pyreneeen

zondag | dag 1

De aankomstdag. Door de instructeurs worden jullie welkom geheten door de Buffels op de rustige camping Collegats in het dorp Pobla de Segur. Dit is de uitvalbasis van jouw actieve gezinsvakantie. Er staan 3 ingerichte tunneltenten helemaal klaar. Ééntje is er voor jullie. Er is tijd om jouw auto uit te pakken. Die avond verzorgen onze instructeurs het welkomstdiner voor de gezinnen. Ze vertellen je van alles over het programma en de outdoor activiteiten die je deze week te wachten staan.

maandag | dag 2

Hotdoggen is een erg vermakelijke wateractiviteit in een kajak van rubber. Een soort van 1- of 2-persoons smalle raft waarbij je achter elkaar zit. Het is ook te vergelijken met kajakken, echter het hotdoggen is een stuk makkelijker en stabieler. En als je omslaat, is het terug in de boot komen een stuk makkelijker. Je vaart vanaf Arbólo door de mooie Collegats kloof. Onderweg kom je uitdagende passages tegen zoals stroomversnellingen en smalle bochten. 

dinsdag | dag 3

Klaar om te canyoningen? Je 'moet' wel want tijdens deze actieve vakantieweek met pubers ga je 2x canyoningen. Na kort ritje met de auto komen we aan bij de eerste canyon. Canyoningen in Barranc de l'Infern staat bekend om haar spectaculaire abseil van 20 meter. Je abseilt in een grot omgeven door prachtige natuur. Ardenaline gegarandeerd. 

woensdag | dag 4

Vind je een via ferrata gaaf om te beklimmen? Dan hebben wij leuk nieuws. Op deze dag gaan we een zeer speciale

via ferrata doen. De klettersteig "Unha" in het hooggebergte van de Spaanse Pyreneeën. Hij bestaat uit verschillende secties waar je moet passeren en is opgedeeld in 3 gedeeltes. Denk aan een 3-puntsbrug en een ladder die 180 graden draaing heeft... Dit is echt een special want je bent de hele dag onderweg en hij is af en toe flink uitdagend. Neem voldoende eten en drinken mee en goede zin. Dan ben je er helemaal klaar voor en beleef je een topdag met inmens mooie uitzichten

donderdag | dag 5

Laat je hydrospeed aan je voorbij gaan en kies je voor een rustdag? Of haal je alles uit jouw vakantie wat er in zit? Ga mee en haal een nat pak bij hydrospeed. Met een wetsuit, helm, zwemvest en een bodyboard en vinnen navigeer je zelf door de wildwaterrivier. Eerst leren we je wat technieken op een rustig deel van de rivier. Als je er klaar voor bent gaan we het wildere water trotseren. Kies zelf door welke stroomversnelling je gaat. Wil je na de eerste afvaart nog een poging wagen. Let's go! Je mag nog een keer.  (Hydrospeed is ter plaatse bij te boeken)

spaanse pyreneeën spanje klettersteigen collegats sort via ferrata

vrijdag | dag 6

We gaan vandaag het water op met raften op de Noguera Pallaresa rivier. Deze wildwaterrivier is een avontuurlijke rivier met mooie bochten en flink lange stroomversnellingen startend in Llavorsi. Alle commando's worden uitgelegd en voorgedaan op het droge zodat jij helemaal klaar bent voor vertrek. Volg de aanwijzingen goed want het wordt spectaculair! Maak je klaar voor een sensationele rafttocht met continue golven en vernauwingen waar het water zich doorheen een weg doorheen baant. Geniet van deze intense explosie.  

zaterdag | dag 7

Whoop, whoop. Vandaag staat een canyon special op het programma. De hele dag spelen in deze canyon is een must tijdens deze actieve vakantie in Spanje. De canyon is waanzinnig. Van canyoningen in de 'Viu de Llevata' krijgen onze instructeurs nooit genoeg. Waterval na waterval kom je tegen met super veel springen. Iets minder enthousiast over het springen. No worries, abseilen kan ook. 


Het is alweer de laatste dag van deze actieve vakantie. In het restaurant op de camping genieten we die avond met z'n allen van een Spaans diner. Tijd om foto's en verhalen te delen. Kom je volgend jaar weer buffelen?

Reisinformatie Spaanse Pyreneeën 

Minimale leeftijd kinderen | vanaf 12 jaar

Zwemdiploma verplicht

Reisafstand vanaf Utrecht | 1385

Welke outdoor activiteiten ga jij doen in de Spaanse Pyreneeën?

Welke week kies jij?

  • zondag 14 - 21 juli 2024
  • zondag 21 - 28 juli 2024

Deze weken zitten VOL 

  1. zondag 28 juli - 4 augustus 2024
  2. zondag 4 - 11 augustus 202
  3. zondag 11 - 18 augustus 2024

vragen over deze vakantie?

reserveer jouw gezinsvakantie

8-daagse actieve gezinsvakantie Spanje

Kom met jouw gezin een week lang een multi-actieve vakantie in de Spaanse Pyreneeën beleven. Boek er tevens een outdoor activiteitenpakket bij met raften, via ferrata, canyoningen en varen op de wildwater rivier in een 2-persoons hotdog. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Collegats in La Pobla de Segur. Aankomst op elke zondag in de zomervakantie van 14 juli tot en met 18 augustus 2024. Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag van €129 p.p. geldt voor de 5e en 6e persoon. 

€1359 per tent per week + activiteitenpakket voor €229 per persoon