Fiets Helm Bidon Ardennen België Groen Heuvels Hard gaan Fietsen Mountainbiken Outdoor Buitensport

actieve gezinsvakantie

Belgische Ardennen 

sportief in de Belgische Ardennen

In de heuvels en bossen in de Ardennen ervaar je een avontuurlijk vakantiegevoel met jouw gezin. Dicht bij huis vier je vakantie in een compleet andere omgeving.

 

 Het dorpje Deulin is de locatie voor deze georganiseerde campingvakantie, gelegen in de gemeente Hotton. De camping ligt aan de Belgische rivier de Ourthe. De plek waar je met andere kinderen dammen bouwt, vissen vangt of een watergevecht houdt.


De vakantie staat in het teken van een eerste kennismaking met een actieve vakantie. Met klimmen en abseilen in een oude steengroeve. Een kanotocht op de rivier de Ourthe. Een avontuurlijke downhill steptocht door de bossen. Of wat dacht je van boogschieten, vlotbouwen en -varen en touwbruggen op hoogte.


Kruipen door de grotten is dé favoriet van de kinderen. 


We gaan zelfs een nacht in het boomhuttendorp slapen. Met koken op kampvuur, ravotten en lekker laat naar bed met chips in de slaapzak. Ter info; dit is voor KIDS ONLY. De ouders genieten van een diner voor twee. Of gezellig met alle ouders samen. Want een week samen avonturen beleven zorgt voor verbinding,


Nieuwsgierig naar deze actieve vakantie in België met de kinderen? Neem contact op en kom nog meer te weten over deze actieve familievakantie in de Ardennen.

bekijk het actieve weekprogramma


reserveer jouw gezinsvakantie

zomer adrennen tentenkamp vakantie kampvuur

8-daagse actieve gezinsvakantie België

Beleef een sportieve en gezellige week met jouw gezin. Boek er een activiteitenpakket bij. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Pont de Deulin in Hotton. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie. Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor een 5e en 6e persoon à €129 p.p..

€879 per week
abseilen steengroeve touw abseilacht outdoor gordel lachen student abseiltouw rappel ardennen hotton durbuy

outdoor activiteiten pakket

Belgische Ardennen

Tijdens jouw familievakantie in de Ardennen wil je uiteraard ook actief doen. Je gaat die week met het hele gezin - en andere leeftijdsgenoten - abseilen en rotsklimmen in een oude steengroeve, boogschieten op de camping en kruipen door de grotten met speleologie. Dit fun-pakket staat voor gegarandeerd plezier met elkaar.

voor €74 per persoon
kano peddel kanovaren plezier ourthe ardennen buiten water spetters leuk jongens kamp zonnig

samen plezier beleven

"Zoek verkoeling in de rivier de Ourthe op warme zomerdagen."

de activiteiten

Met jouw kinderen survivallen in de Belgische Ardennen. Deze familievakantie met kamperen in een tent biedt alles wat je nodig hebt. Een actief programma met ruimte voor vrije tijd, Nederlandse instructeurs en avonturen beleven met elkaar. 


Tijdens het welkomstdiner op de zaterdag leer je de andere families kennen en wordt het programma besproken. Samen met de andere gezinnen - en bovenal leeftijdsgenootjes - onderneem je de activiteiten. Alle buitensportactiviteiten in België zijn vanaf de camping te bereiken met eigen auto. Meestal is dit een half uur tot 45 minuten rijden.

plezier familie gezin knuffelen kinderen papa tokkel freejump steengroeve outdoor survival Ardennen

Modder op je gezicht tegen de vleermuizen in de grotten van Comblain. Kruip door de smalle gangenstelsels met speleologie.

Klim naar grotere hoogtes tijdens het klimmen op de rotswand

Durf jij over het randje te kijken met abseilen?

Slapen in een huttendorp met kampvuur tijdens de kinderbivak. 

Schiet jij alle pijlen in het blazoen met boogschieten?

Peddel en spetter met kanoën op rivier de Ourthe. 


Reserveer alvast het activiteitenpakket met boogschieten, klimmen & abseilen en speleologie. Daarnaast is het mogelijk om de andere outdoor activiteiten ter plaatse bij te boeken. 


Deze georganiseerde activiteiten vinden plaats in de ochtend of middag. Je hebt dan ook een dagdeel vrij om pootje te baden in de rivier de Ourthe, een bezoek te brengen aan het fort van Logne of het kasteel van Hotton. Uiteraard mag je ook heerlijk plaats nemen onder onze centrale tent om een gezelschapsspel te doen of een boek te lezen. Jij mag kiezen.

Zie hier alle activiteiten in België


leeftijdsgenoten vakantievriendjes gezinsvakantie survival kamperen Ardennen

op de camping

"'s avonds zoek je gezelligheid op rondom het kampvuur."

slapen in een tent

Camping Pont de Deulin is de uitvalsbasis van de actieve kampeervakantie Belgische Ardennen. Op deze camping staan er 4 ingerichte bungalowtenten klaar om een week lang in te verblijven. Gezellig met andere gelijkgestemde gezinnen. En bovenal leeftijdsgenoten - lees vakantievrienden - voor de kinderen. 


Tijdens deze gezinsvakantie in de Belgische Ardennen slaap je in een ruime tunneltent gedurende 7 nachten. De vaste aankomstdag is op zaterdag in de zomervakantie. De tunneltent is voor minimaal 1 volwassene en 1 kind te boeken. Met een maximum van 4 personen. Een 5e en 6e persoon kan je bijboeken. Dan zetten we een 1- of 2-persoons tentje naast de familietent. 


De ingerichte familietent is voorzien van een ruime 2 slaapcabines. Eén met een laag tweepersoonsbed met matras voor de ouder(s) en één cabine met twee matjes voor de kinderen. Verder is er een ruime binnenruimte en een luifel met buitenkeukentje.

De tunneltent is voorzien van een basis inventaris. Denk aan keukengerei, kookstel, koelkast, opbergruimte, een tafel, 4 verstelbare stoelen en elektriciteit. Zelf een slaapzak, kussen, 2-persoonshoeslaken, keuken- en badlinnen meenemen.


De kleinschalige camping is makkelijk bereikbaar via de doorgaande weg richting Hotton. Daar is een supermarkt en bakkertje te vinden. Ga je vanaf de camping de brug over, dan kom je in het kleine dorp Deulin. Daarom heet de camping ook Pont Deulin.


De faciliteiten op camping Pont de Deulin in België zijn goed. Vlakbij de bungalowtenten is een gebouw met zeer netjes sanitair met meerdere douches, toiletten en een plek om de afwas te doen. In het centrale gebouw is een gezellig eetcafé met keuze uit vele Belgische biertjes. Of juist voor een rustig kopje koffie of thee buiten op het terras. Biljarttafel, jeu des boules baan en trampoline voor nog meer vertier. 

tent compleet  familievakantie
steengroeve abseilen klimmen rotswand zekeren kinderen familie gezin ouders Ardennen Comblain Aywaille

Voordeel is dat de kinderen echt aan alles mee kunnen doen

zie hier jouw actieve vakantie 

zaterdag | dag 1

De aankomstdag. Wees welkom op camping Pont de Deulin aan de rivier de Ourthe. De uitvalbasis van jouw actieve gezinsvakantie in de Belgische Ardennen. Na ontvangst door één van de instructeurs krijg je een tent toegewezen en kun je jouw spullen uitpakken. In de avond vertellen wij je, na de welkomstmaaltijd, van alles over de activiteiten die je te wachten staan. 

zondag | dag 2

Een stoere dag met rotsklimmen op de wanden van een oude steengroeve La Rock in Comblain la Tour. Abseilen van 20 meter naar beneden. Je hebt genoeg te vertellen 's avonds tijdens het kampvuur na zo'n eerste dag. Inbegrepen in het activiteiten pakket.

vrolijk lachen meiden genieten varen Ourthe Ardennen België zonnig schoolreis activiteit

maandag | dag 3

Het water op. Je vaart in een 2- of 3- persoonskano over de Ourthe omgeven door de Ardense heuvels met de kanotocht. Na een korte uitleg over de route: rotonde rechtdoor en bij het stoplicht links af. Uiteraard vertellen wij je ook hoe je een kano met de peddel stuurt. Tijd om in de kano te stappen. Taken worden verdeeld. Je hebt een spetteraar, een navigator en een stuurman die ervoor zorgt dat je geen nat pak haalt. Of tocht juist wel? Want droog uit een kano komen is toch super saai... De kanotocht is afhankelijk van de waterstand in de zomer. Als het mogelijk is, kan je ter plaatse het kanoën reserveren. 

dinsdag | dag 4

Betreed het donker. Kruip en sluip door de (modderige) grotten van Comblain au Pont met de speleologie. De instructeur verteld over het ontstaan van de grot en over stalactieten en stalagmieten. Er wordt altijd even gegiecheld bij deze woorden. Daarna kruipen we snel door naar de Mac Donalds test, het sleutelgat en het konijnenhol. En op het einde zit je helemaal onder modder. Lekker hè?

woensdag | dag 5

Deze ochtend gaan we downhill steppen. Om lekker naar beneden te kunnen sjeezen, moeten we eerst een beetje ophoog lopen. Een goede warming up. Na een uurtje hiken komen we aan bij het startpunt van de step route. Korte uitleg en daar gaan we: whieee! Of kies in de middag voor het challengeparcours. Volg de ijzeren weg langs de rotsen met de via ferrata. Loop over wiebelende bruggen van de ene kant naar de andere kant van de groeve en spring zo het diepe in met de freejump. Beide outdooractiviteiten zijn ter plaatse bij te boeken. 

donderdag | dag 6

Vanavond is voor de kinderen. Samen op avontuur tijdens de kinderbivak. Op naar een heel gaaf bos met houten hutten waar we in gaan slapen. Met de tractor en platte kar ernaar toe. Koken op kampvuur, extra mayonaise bij de worst, marshmallows en veel suiker in het toetje op het kampvuur. Jammie! Soms mag dat toch? Oh, we gaan ook nog keten en laat naar bed. Papa en mama mogen saai met zijn 2en uiteten... tot morgen!
fietsen heuvels samen groep avontuurlijk spannend adrenaline

vrijdag | dag 7

Jakkes. De week is alweer voorbij. Met iedereen, ook de buffels, nog even genieten van de barbecue en de laatste kampvuur verhalen. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het mountainbiken, het vlotvaren en het boogschieten. Keuzestress tijdens een vakantie, dat kan toch niet? Er zit maar 1 ding op en dat is volgend jaar weer komen. In de Ardennen of op een van onze andere locaties.

Reisinformatie Belgische Ardennen

Alle activiteiten zijn ter plaatse bij te boeken

Minimale leeftijd kinderen | vanaf 6 jaar

Zwemdiploma verplicht met wateractiviteiten

Reisafstand vanaf Utrecht | 265 km

Activiteiten reserveren?

Je kan op voorhand een activiteitenpakket bijboeken. Uiteraard kan je ook de activiteiten ter plaatse bespreken bij één van onze instructeurs op de aankomstdag. Geen zorgen dat je de (kano)boot mist, we hebben plaats genoeg. 


Afhankelijk van de geboekte activiteiten wordt jouw planning voor die week gemaakt. Dit kan afwijken van het programma dat hierboven beschreven is.  

Welke outdoor activiteiten ga jij doen in de Belgische Ardennen?

These slides will be slide-able on the live version of your page!
familievakantie | Belgische Ardennen

Het was een erg leuke vakantie met het hele gezin. De sfeer op de camping is door de andere Nederlandse gasten erg leuk en het is aan jezelf of je met gezamenlijke activiteiten mee doet of niet. De leiding was erg relaxed, en deed leuk mee met alles. Ook voor de kinderen waren zij erg leuk. Voordeel van deze reis was dat de kinderen (8 en 10) echt aan alles mee konden doen. We hebben gemountainbiket door modder en bossen, speleologie gedaan, een super leuk challenge parcours, klimmen, abseilen en getokkeld. Ook de kanotocht was een aanrader. Als we vies van de activiteiten waren, gingen we ons in de Ourthe schoonspoelen en lieten we ons met de stroming mee gaan.

W. D. | gezinsvakantie Belgische Ardennen
familievakantie | Belgische Ardennen
In één woord: het was super! Echt een aanrader. Goed georganiseerd, mooie locatie in de Ardennen en leuke activiteiten. In de omgeving is voldoende te doen: van attractiepark tot kasteel of winkelen, het is er allemaal.
L. | gezinsvakantie Belgische Ardennen
familievakantie | Belgische Ardennen
Een erg leuke actieve gezinsvakantie in de Belgische Ardennen. Abseilen, rotsbeklimming, mountainbiken en met een grottentocht.
Wim | gezinsvakantie Belgische Ardennen

Welke week kies jij?

  • zaterdag 10 - 17 augustus 2024

Deze weken zitten VOL: 

  1. zaterdag 13 - 20 juli 2024 
  2. zaterdag 20 - 27 juli 2024
  3. zaterdag 27 juli - 3 augustus 2024
  4. zaterdag 3 - 10 augustus 2024  
reserveer nu jouw actieve vakantie

of heb je een vraag?

reserveer jouw gezinsvakantie

zomer adrennen tentenkamp vakantie kampvuur

8-daagse actieve gezinsvakantie België

Beleef een sportieve en gezellige week met jouw gezin. Boek er een   activiteitenpakket bij. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Pont de Deulin in Hotton. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie. Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor een 5e en 6e persoon à €129 p.p..  

€879 per week
abseilen steengroeve touw abseilacht outdoor gordel lachen student abseiltouw rappel ardennen hotton durbuy

outdoor activiteiten pakket

Belgische Ardennen

Tijdens jouw familievakantie in de Ardennen wil je uiteraard ook actief doen. Je gaat die week met het hele gezin - en andere leeftijdsgenoten - abseilen en rotsklimmen in een oude steengroeve, boogschieten op de camping en kruipen door de grotten met speleologie. Dit fun-pakket staat voor gegarandeerd plezier met elkaar.

voor €74 per persoon