wildwaterrivier varen raften kajakken Slovenië meer van Bled Ljubljana

actieve gezinsvakantie SLovenië 

Grenzen verleggen in Slovenië

Actieve gezinsvakantie nabij het Meer van Bled in het groene Slovenië. Beleef een geweldige week vol outdooractiviteiten in de bergen tussen het Triglav-gebergte en Ljubljana. Hier is van alles te doen zoals raften, klimmen en abseilen, mountainbiken, klettersteigen en canyoningen.


De groene en beboste omgeving van Slovenië zorgt voor een avontuurlijk vakantiegevoel. 


Tijdens deze georganiseerde vakantie voor het hele gezin verblijf je vlakbij het prachtige meer van Bled. Het centrum van het dorp Radovljica is op 10 minuten lopen van de camping. Radovljica is echt één van de best bewaarde middeleeuwse dorpjes van Slovenië. Het is een knus stadje met prachtige gebouwen met uitzicht op de Karawanken en de Julische Alpen.


Na de sportieve activiteiten ga je er lekker op het terras zitten, een dorpje in de omgeving bezoeken of naar een restaurant. Terug naar de camping kan natuurlijk ook. Duik na de avontuurlijke dag in het zwembad met olympische afmetingen. Trouwens, ze organiseren elke donderdag in de zomer wordt er een klein festival in het centrum van Radovljica.


Je verblijft een week op gelijknamige camping Radovljica samen met andere gezinnen uit Nederland en België, waardoor je nieuwe mensen ontmoet en de kinderen gezellig met elkaar kunnen optrekken. Alle buitensportactiviteiten worden door Nederlandse instructeurs begeleid.


Weet je dat Slovenië net zo bergachtig als Oostenrijk is, maar dan ruiger en groener?

bekijk hier het actieve weekprogramma


mountainbike juichen Julische alpen groepsfoto families zomervakantie meer van Bled Slovenië Kobarid Ljubljana Triglav

reserveer jouw gezinsvakantie

tentenkamp Slovenië gezinnen

8-daagse actieve gezinsvakantie Slovenië

Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op stadscamping Radovljica, nabij het meer van Bled. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie. Incl. welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor de 5e en 6e persoon à €129 p.p.. Een multi-actieve week met jouw gezin. Boek er een activiteitenpakket bij.

€989 per week
abseilen spannend klimmen outdoor vakantie kinderen witte rotsen meer van Bled Slovenië

outdoor activiteiten pakket Slovenië

Tijdens jouw vakantie met het gezin in Slovenië wil je uiteraard ook actief doen. Houd je van de groene natuur in de bergen en steile rotswanden? Boek dan het outdoor activiteitenpakket bij. Je gaat die week abseilen en klimmen op de witte rotsen bij Bohinjska Bela, raften op de Sava Dolinka en via ferrata Mojstrana beleven.   

voor €108 per persoon
mojstrana kinderen klimmen via ferrata klettersteig Slovenië

Uitdagingen

"Kom uit die comfortzone, je durft meer dan je denkt."

de activiteiten

Met jouw kinderen op outdoor avontuur tijdens deze familievakantie. Na een autorit via Duitsland en Oostenrijk worden jullie welkom geheten door de enthousiaste buffels. Tijdens het welkomstdiner leer je ouders en hun kinderen kennen en wordt het outdoorprogramma van deze week besproken. Samen met de andere gezinnen onderneem je de activiteiten. Alle buitensportactiviteiten zijn vanaf de camping te bereiken met jullie eigen auto. De reistijd verschilt van 20 tot 40 minuten naar de locatie van de activiteiten.


Je gaat deze week:

Samen grenzen verleggen in de Sloveense bergen.

Raften op de rivier Sava Dolinka.

Naar grotere hoogtes tijdens het klimmen en abseilen.

Springen van de rotsen in de canyon.

Zoeven van de heuvel met de mountainbike.

Steile rotsen klauteren met klettersteigen.

Leren kajakken op de rivier vanaf 14 jaar.

En misschien wel de hoogste bergtop van Slovenië beklimmen.

Kortom, een echte outdoor vakantie voor jouw kinderen!

spring canyoning water canyon dapper ouders kinderen reis vakantie Julische alpen meer van bled ljubljana

Veel van de buitensportactiviteiten vinden plaats rondom het Meer van Bled. Je gaat dan in de ochtend of in de middag op outdoor avontuur. Het andere deel van de dag heb je lekker ter vrije besteding. Het idyllische eilandje Blejski Otok in het meer van Bled is absoluut het bezoeken waard.


Klimmen, abseilen, mountainbiken, canyoning en raften. We bieden alle activiteiten op een passend niveau aan voor zowel de kids als hun ouders.


Onze buitensportinstructeurs houden van het geven van goede begeleiding. Daarnaast lopen ze over van enthousiasme. Door hun ontspannen houding weten ze menigeen te prikkelen om grenzen te verleggen. Daardoor durf je activiteiten te ondernemen die je op het eerste gezicht misschien niet helemaal ziet zitten.


We bieden voor onze gasten ook de mogelijkheid om, onder begeleiding van onze instructeurs, de top van de hoogste berg van Slovenië te beklimmen! Op een hoogte van 2864 meter is het uitzicht op de Triglav adembenemend. Elke Sloveen behoort eenmaal in zijn leven deze top te beklimmen. We dagen je uit: word jij ook een echte Sloveen? Het enige is dat je er wel wat doorzettingsvermogen voor nodig hebt. Daarom is de leeftijd voor deze bergbeklimming ca. 14/15 jaar. 


Boek op voorhand het activiteitenpakket bij. Of reserveer ter plaatse de outdooractiviteiten die je wilt doen met één van onze instructeurs. Aan welke activiteiten jullie mee willen doen, kan je zelf bepalen. Alle activiteiten zijn goed toegankelijk vanaf 8 jaar.


Alles kan en niks moet, het is jullie vakantie.

Maar dan wel een actieve vakantie in de bergen!

bekijk alle buitensportactiviteiten in Slovenië
groepsfoto lachen gezinnen sportief actief gezinsvakantie Slovenië Meer van Bled Ljubljana

op de camping

"Tussen de activiteiten door is er zeker ook ruimte om te relaxen."

kamperen op de camping

Stadscamping Radovljica in het gelijknamige stadje Radovljica is de locatie voor een actieve kampeervakantie in Slovenië. Op deze camping staan er 7 ingerichte bungalowtenten klaar om een week lang vakantie in te vieren. Gezellig kamperen met andere Nederlandstalige gezinnen met kinderen van dezelfde leeftijd.


De camping is kleinschalig. Alle tenten van de families staan bij elkaar in een halve cirkel. Er is een centrale overkapping waardoor de kinderen (en ouders) elkaar snel vinden voor een spelletje kaarten. Een potje voetbal of kubben is ook favoriet. Evenals bommetjes maken en baantjes zwemmen in het grote zwembad. De tieners verzamelen zich in de avond vaak even bij de receptie waar de wifi-ontvangst het beste is.


Tijdens deze gezinsvakantie voor jongere kinderen én tieners in de Sloveense Alpen slaap je in een ruime tunneltent gedurende 7 nachten. De vaste aankomstdag is op zaterdag in de zomervakantie. De tunneltent is voor minimaal 1 volwassene en 1 kind te boeken. Met een maximum van 4 personen. Een 5e en 6e persoon kan je bijboeken. Dan zetten we een 1- of 2-persoons tentje naast de familietent. 


De ingerichte familietent op Camping Radovljica is voorzien van een ruime 2 slaapcabines. Eén met een laag tweepersoonsbed met matras voor de ouder(s) en één cabine met twee matjes voor de kinderen. Verder is er een ruime binnenruimte en een luifel met buitenkeukentje.

buffel opbouw tentenkamp camping Slovenië

De tunneltent is voorzien van een basis inventaris. Denk aan keukengerei, kookstel, koelkast, opbergruimte, een tafel, 4 verstelbare stoelen en elektriciteit. Zelf een slaapzak, kussen, 2-persoonshoeslaken, keuken- en badlinnen meenemen. Kamperen met alle basics. Meer heb je niet nodig.


De faciliteiten op camping Radovljica zijn goed. Vlakbij de bungalowtenten is een gebouw met sanitair met meerdere douches, toiletten en wasbakken. In 2022 is dit gerenoveerd. Het is op z'n Oostbloks gebouwd, dus van beton en vooral functioneel ingericht. Het sanitair wordt vaak schoongemaakt. Wel is de vloer soms vuil maar dat is ook niet bij te houden met in/uitloop. Zeker na regen, die soms in Slovenië ook in de zomer kan vallen, is het wat modderig.


De camping ligt tussen allerlei sportvelden, een skatepark en heeft een groot openlucht zwembad met Olympische afmeting. Kinderen, pubers en volwassenen kunnen zich dus op allerlei manieren ontspannen en uitleven. 


Rondom het Meer van Bled zijn diverse toeristische restaurants voor een hapje en een drankje. Wil je wat meer de Sloveense keuken proeven, ga dan naar het centrum van Radovljica. Onze instructeurs vertellen je met alle plezier welk restaurant hun favoriet is.


Het leuke is dat soms de mannen van de gezinnen even samen de gezellige kroeg induiken. De vrouwen zijn wel eens samen naar de wijnbar in het centrum van het dorp gelopen. De klik tussen de ouders en kinderen is er vaak snel. Omdat je gelijkgestemde gezinnen tijdens deze actieve familiereis treft. 

tent compleet  familievakantie
bergbeklimmen gezinsvakantie naar de top Triglav hoogste berg Slovenië

"De top van de Triglav beklimmen is een intens gave beleving"

zie hier jouw actieve vakantie

tentenkamp Slovenië gezinnen

zaterdag | dag 1

Terwijl jullie onderweg zijn naar Slovenië, zijn de instructeurs druk bezig met de laatste voorbereidingen. Vandaag is de aankomstdag. Wees welkom op de camping Radovljica in het gelijknamige dorpje Radovljica. Na ontvangst door een van de instructeurs, word je tent toegewezen en kan je jouw spullen uitpakken. In de avond vertellen wij je, na de gratis welkomstmaaltijd, van alles over de activiteiten die je te wachten staat.
gezinsvakantie familievakantie

zondag | dag 2

Kijk omhoog naar de Bohinjska Bela, wat witte rots betekent. Daar gaan we klimmen in de bergen. Eenmaal boven heb je een waanzinnig uitzicht over het dal. Met een korte via ferrata ga je via een ladder en een wandeling door een weiland en bos. Dan sta je boven op de berg: je gaat ook abseilen. Van 50 meter hoogte. Ja, dat is de hoogste abseil van alle locaties die we hebben. Gaaf hé? 

wildwaterrivier varen raften kajakken Slovenië meer van Bled Ljubljana

maandag | dag 3

In de ochtend hangt er veelal een mist boven het wateroppervlak van de rivier Sava Dolinka. Dat maakt het raften in Slovenië enigszins mysterieus. "Links voor, rechts achter, voorwaarts." Alle commando's worden uitgelegd en voorgedaan op het droge zodat jij helemaal klaar bent voor vertrek. De wildwaterrivier is een speelse rivier met mooie bochten. Met leuke stroomversnellinkjes en keien die je moet ontwijken. De commando's vliegen je om de oren. Hoppa: VOORWAARTS!

blij kind canyoning dapper

dinsdag | dag 4

Met een inloop van 10 minuten sta je aan het begin van de canyon. Abseilen, glijden en springen. In canyon Jereka kun je je lol op. Klaar om een nat pak te halen met het canyoningen? De canyon ziet er zoveel anders uit dan die in de Franse Alpen en in Aosta. Zoveel groener, zoveel ruiger. Wat een prachtige natuur. Terug op de camping kan je kiezen; eet je in een restaurant in het dorpje? Of heb je zin in een "Pannenkoek à la Buffel Speciale" van ons eigen Buffel Buffet?
ouders slovenië plezier genietend vakantie

woensdag | dag 5

Je bent nog maar net aan het klimmen en klauteren en voordat je het weet heb je een supervet uitzicht over de Julische Alpen. Op 45 min rijden ligt de berg Mojstrana waar we een via ferrata (ook wel klettersteig genoemd) gaan doen. We volgen een weg langs een rotswand die vol zit met ijzeren kabels en haken. Daaraan bevestig je je met 2 karabiners. Op de berg zijn 2 routes. Een rode en blauwe. Een makkelijke en moeilijke. Deze kruisen elkaar, dus onderweg kun je nog makkelijk overstappen. Voor iedereen een aanrader!
bergbeklimmen gezinnen hoog slovenië

donderdag | dag 6

Het beste moet je voor het laatst bewaren toch? Het absolute hoogtepunt van de actieve vakantie in Slovenië is de beklimming van de berg de Triglav. Met 2864 het hoogste punt van dit land. Vroeg opstaan. Start met een wandeling over onverhard terrein en dan beginnen we langzaam met de beklimming. Die avond overnachten we in een berghut om 2500m hoogte. De volgende ochtend sta je heel vroeg op. Om 5 uur. Dan klimmen we verder naar de top, om file te voorkomen. Zie de zon opkomen. Wat een uitzicht over de bergen. De terugweg, die is nèt zo spannend. Helemaal met de lichte spierpijn van gisteren. Maar het is allemaal de moeite waard. Let op: Deze tocht is alleen ter plaatse te reserveren bij de instructeurs. Minimum leeftijd is ca. 14/15 jaar.
gezin mountainbike Slovenië

vrijdag | dag 7

De laatste volle dag van de actieve familievakantie is aangebroken. Vandaag staat mountainbiken op het programma. Een activiteit die als het meest verrassend wordt ervaren. Verrassend leuk! Met de kinderen fietsen we een andere route dan met de volwassenen. Op deze manier kan iedereen mee. De omgeving van Radovljica leent zich hier uitstekend voor. Pittige klimmetjes, gave afdalingen door magische groene bossen. Op de camping bereiden de buffels de barbecue avond voor. Het is die avond tijd om afscheid te nemen. Kom je volgend jaar weer buffelen?

Reisinformatie Slovenië

Minimale leeftijd kinderen | vanaf 10 jaar

Zwemdiploma verplicht bij wateractiviteiten

Reisafstand vanaf Utrecht | 1.155 km

Activiteiten reserveren?

Je kan op voorhand een activiteitenpakket bijboeken. Uiteraard kan je ook de activiteiten ter plaatse bespreken bij één van onze instructeurs op de aankomstdag. Geen zorgen dat je de (raft)boot mist, we hebben plaats genoeg. 


Afhankelijk van de geboekte activiteiten wordt jouw planning voor die week gemaakt. Dit kan afwijken van het programma dat hierboven beschreven is.  

Welke outdoor activiteiten ga jij doen in Slovenië? 

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Familievakantie | Slovenië

Weekje Slovenië achter de rug met Buffel Outdoor. Beste vakantie ooit volgens onze 3 kids van 15, 12 en 9 jaar! Toffe activiteiten die voor ieder van ons uitdagend en spannend waren. Heel erg professionele begeleiding door de Buffels.

E. Govaerts | gezinsvakantie Slovenië
Familievakantie | Slovenië

Weekje met onze meiden gekampeerd in Slovenië. Activiteiten waren uitdagend, soms grensverleggend en altijd uitstekend en professioneel verzorgd. Klimmen, abseilen, raften, canyonning, via ferrata, mountainbiken en boogschieten gedaan. Voor ieder wat wils dus. Soms wat spannend voor de jongste (7 jaar) maar ook voor haar was het een top vakantie. Zeker voor herhaling vatbaar!!

mountainbike juichen Julische alpen groepsfoto families zomervakantie meer van Bled Slovenië Kobarid Ljubljana Triglav
M. Zeeman | gezinsvakantie Slovenië
Familievakantie | Slovenië
Net weer terug van een fantastische week met de Buffels! We zijn voor de 6e keer mee geweest. Het blijft een feest om op deze manier vakantie te vieren. De begeleiding van de Buffels is professioneel en afgestemd op het niveau van de deelnemers. Ook dit jaar hebben we onze grenzen wéér verlegd. De sfeer in de grote Buffel tent is en blijft gezellig: van een potje kaarten, glaasje wijn, dansende kinderen tot grappige verhalen en serieuze gesprekken. Ik ben en blijf een Buffel-fan, jullie zijn echt TOPPERS! Hopelijk tot volgend jaar in..........
voorbereiding groep aandacht uitleg
H. Burgmans | gezinsvakantie Slovenië

Welke week kies jij?

  • zaterdag 10 - 17 augustus 2024 

Deze weken zitten VOL

  1. zaterdag 13 - 20 juli 2024 
  2. zaterdag 20 - 27 juli 2024 
  3. zaterdag 27 juli - 3 augustus 2024
  4. zaterdag 3 - 10 augustus 2024 

reserveer nu jouw actieve vakantie

of heb je een vraag?

reserveer jouw gezinsvakantie

tentenkamp Slovenië gezinnen

8-daagse actieve gezinsvakantie Slovenië

Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op stadscamping Radovljica, nabij het meer van Bled. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie. Incl. welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor de 5e en 6e persoon à €115 p.p.. Een multi-actieve week met jouw gezin. Boek er een activiteitenpakket bij.

€989 per week
abseilen spannend klimmen outdoor vakantie kinderen witte rotsen meer van Bled Slovenië

outdoor activiteitenpakket Slovenië

Tijdens jouw vakantie met het gezin in Slovenië wil je uiteraard ook actief doen. Houd je van de groene natuur in de bergen en steile rotswanden? Boek dan het outdoor activiteitenpakket bij. Je gaat die week abseilen en klimmen op de witte rotsen bij Bohinjska Bela, raften op de Sava Dolinka en via ferrata Mojstrana beleven.   

voor €108 per persoon