wandeling hike familievakantie meer

actieve gezinsvakantie

Aosta - Italië

avontuurlijk in Aosta

Kom naar het Italiaanse Aosta voor een multi-actieve vakantie met kinderen.


Rondom Bionaz in het noorden van Italië draait alles om de natuur. Met de hoge bergen van het natuurpark voor het canyoningen en rotsklimmen in het dal bij Valpelline. De spectaculaire gletsjers geven voldoende water voor een waanzinnige rafttrip op de Dora Baltea. En een bergwandeling langs één van de grootste dammen van Europa maken jouw actieve gezinsvakantie compleet.


Bionaz, gelegen in het hart van de Walliser Alpen, is een niet-te-missen bestemming. 


Je kampeert een week in een ingerichte bungalowtent op camping Lac Lexert nabij Aosta. Boek een tent en reserveer alvast de aantrekkelijk geprijsde activiteitenpakketten voor het hele gezin.

bekijk het actieve weekprogramma Italië


raft spannend adrenaline plezier wildwater rivier Dora Baltea genieten gezin vakantie Aosta stad Noord Italië

reserveer jouw gezinsvakantie

tenten camping bergen Aosta

8-daagse actieve gezinsvakantie

Aosta Italië

Kom een multi-actieve week met jouw gezin beleven en boek er een activiteitenpakket bij. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Lac Lexert in Bionaz. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie.

Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor een 5e en 6e persoon à €129 p.p.. 

€889 per week
klimmen spannend hoog rotswand

outdoor activiteiten pakket

Italiaans Alpen

Tijdens jouw familievakantie in de Italiaanse Alpen wil je uiteraard ook actief doen. Houd je van de bergen, verre uitzichten en snel stromende rivieren? Dan is het outdoor activiteitenpakket wat voor jou! Je gaat die week rotsklimmen, buksschieten, op bivakovernachting met kampvuurmaaltijd en toffe rafttrip op de Dora Baltea beleven.   

voor €121 per persoon
kind gezinnen familievakanties Aosta valpelline camping Bionaz Noord Italië gezinsvakantie

100% genieten

"Het team van Buffel heeft de vakantie zovéél leuker gemaakt, dan dat het al was."

de activiteiten

Deze familievakantie in Noord-Italië is één groot buitensportavontuur. Op de aankomstdag op zaterdag worden jullie welkom geheten door de enthousiaste Nederlandse instructeurs. Op de camping in het dorpje Bionaz staat midden tussen de bungalowtenten, een gezamenlijke partytent. Daar leer je tijdens het welkomstdiner de andere gezinnen kennen. Tevens worden dan alle activiteiten uitgelegd en het weekprogramma besproken.


Samen met andere gezinnen onderneem je - in kleine groepjes - de activiteiten. Alle locaties van de buitensportactiviteiten zijn vanaf de camping te bereiken met jullie eigen auto. De afstand is van minimaal 25 minuten tot de klimrots tot maximaal 70 minuten naar de klettersteigroute - ofwel in het Italiaans, de via ferrata. 

aosta canyon canyoning chalamy gezin zomervakantie gezinsvakantie reis italie mont blanc plezier glijden springen

Het raften, canyoningen en alle andere activiteiten vinden plaats in de ochtend of middag, zodat je ook nog een deel van de dag vrij hebt. Een aanrader is om te struinen door de stad Aosta, een wandeling in het dal naar dorp Valpelline te maken of één van de vele kastelen in de omgeving te bekijken.


Het hoogste punt van de week is de bergwandeling naar de Rifugio Prayayer voor een cappucino. Om vervolgens door te lopen naar de bivakplek langs het inmens aquablauwe Lac de Places de Moulin. We slapen een nacht in de buitenlucht. Op bivak in de Italiaanse bergen, langs een bergriviertje. Zelf tenten bouwen van zeilen en stokken, onder een 1000-sterrenhemel slapen en koken op kampvuur. Deze avond ga je nooit meer vergeten. 


Om dat felbegeerde plekje in het raft of met de andere activiteiten te bemachtigen, boek je een activiteitenpakket voor elk gezinslid bij.

bekijk nu alle buitensportactiviteiten in Aosta 


klettersteig karabiners klimmen via ferrata Aosta Noord Italië

het hoogtepunt voor iedereen was de bivak

inspannend en ontspannend tegelijk  

kamperen op de camping

Camping Lac Lexert in het kleine plaatsje Bionaz is de uitvalsbasis van de actieve familievakantie Aosta in Noord-Italië. Op deze camping staan er 14 ingerichte bungalowtenten klaar waar je een week lang in slaapt. Overdag ben je heerlijk buiten. Gezellig met andere gelijkgestemde gezinnen. En bovenal leeftijdsgenoten - lees vakantievrienden - voor de kinderen. 


Tijdens deze reis met kinderen in de Italiaanse Alpen slaap je in een ruime tunneltent gedurende 7 nachten. De vaste aankomstdag is op elke zaterdag in de zomervakantie. De familietent is voor minimaal 1 volwassene en 1 kind te boeken. Met een maximum van 4 personen. Een 5e en 6e persoon kan je bijboeken. Dan zetten we een 1- of 2-persoons tentje naast de familietent. 


De ingerichte familietent is voorzien van een ruime 2 slaapcabines. Eén met een laag tweepersoonsbed met matras voor de ouder(s) en één cabine met twee matjes voor de kinderen. Verder is er een ruime binnenruimte en een luifel met buitenkeukentje.

tenten kamperen Aosta Noord-Italië dal Valpelline Bionaz camping

De tunneltent is voorzien van een basis inventaris. Denk aan keukengerei, kookstel, koelkast, opbergruimte, een tafel, 4 verstelbare stoelen en elektriciteit. Zelf een slaapzak, kussen, 2-persoonshoeslaken, keuken- en badlinnen meenemen.


De faciliteiten op camping Lac Lexert zijn zeer netjes. Onder het centrale gebouw op de camping is een ruim sanitair te vinden met wasruimtes, wasmachines, droogruimte, vriezer en voldoende toiletten en douches. Ieders droom is om met dat wc-rolletje over de camping lopen ;)


Verder is er een receptie, dat tevens dient als café met klein winkeltje waar je  broodjes kan bestellen voor de volgende dag. Op het terras serveren ze een perfecte espresso of cappucino. Kruidenthee mag ook. En de pizza's in het restaurant zijn om te smullen. Ook kan je er heel goed Italiaanse lokale gerechten eten. Wel even een tafeltje reserveren want het is er meestal volgeboekt.  


Camping Lac Lexert ligt daadwerkelijk ook aan Lac Lexert. Een bergmeertje goed voor een frisse duik. Zin om te peddelen? Vraag onze instructeurs om de SUP te lenen.  

tent compleet  familievakantie
onder brug wildwater golven

"deze vakantie biedt ruimte voor de eigenheid van elk gezin."

zie hier jouw actieve vakantie

tenten kamperen Aosta

zaterdag | dag 1

Terwijl jullie onderweg zijn naar Italië, zijn de instructeurs druk bezig met de laatste voorbereidingen. Vandaag is de aankomstdag. Wees welkom op camping Lac Lexert in het Aosta-dal. De uitvalbasis van jouw actieve gezinsvakantie in Italië. Na ontvangst door een van de instructeurs word je bungalowtent toegewezen en kun je jouw spullen uitpakken. In de avond vertellen wij je alle ins & outs over de week die je te wachten staat. 

klimmen spannend hoog rotswand

zondag | dag 2

Een avontuurlijke dag. Je gaat rotsklimmen. Na een autorit van ongeveer 25 minuten, en een wandeling tussen de koeien door, kom je aan bij de rotswand in Olloment. Er zijn verschillende klimroutes zodat je met meerdere mensen tegelijkertijd klimt. Vind houvast op randjes en richeltjes in de rots. Tijdens deze activiteit gaan jullie naast klimmen, ook elkaar zekeren. Je leert over hoe je iemand veilig omhoog en naar beneden laat gaan.

raft spannend adrenaline plezier lachen genietend gezin

maandag | dag 3

Vandaag naar Champrotard in het Aosta-dal. Waar je gaat raften op de wildwater rivier Dora Baltea. Deze rivier krijgt zijn smeltwater van de Mont Blanc, de hoogste berg van Europa. Kom, doe snel een wetsuit aan en een helm op. Met een peddel in je hand. "Links voor, rechts achter, voorwaarts." Alle commando's legt de instructeur uit op het droge zodat jij helemaal klaar bent voor vertrek. Daar gaan we! Dwars door de stroomversnellingen langs de rotsen. Lets go!

moeder genietend blij Aosta familievakantie

dinsdag | dag 4

Abseilen, springen en glijden. Dat is canyoningen. In de canyon Torrente Chalamy volg je de route van het water. Je loopt een stukje naar de instap door een kloof waar water uit de bergen doorheen stroomt. Hierdoor zijn glijbanen ontstaan. Je springt van een paar meter hoog in een poel, een natuurlijk zwembad. Met een wetsuit, helm en gordel met glijbroekje ben jij klaar voor deze activiteit. 3, 2, 1: springen maar.
klettersteig karabiners klimmen

woensdag | dag 5

Tijd om te klettersteigen. We volgen een route met ijzeren kabels en haken langs de rotswand. We klimmen vooral verticaal. En gaan steeds een stukje hoger. Spannend. Na een mooie autorit kom je aan in Valgrisenche waar we de via ferrata Béthaz Bovard beklimmen. Vergeet onderweg niet van het imposante uitzicht te genieten. In de avond nog een partijtje buksschieten met iedereen. We maken er een wedstrijd van. Om de afwas. Doe jij mee?

broodjes bakken kinderen samen lekker vuurtje

donderdag | dag 6

Misschien kijk je een beetje tegen deze outdooractiviteit op: de bivak. Slapen in de natuur onder een zeiltje. Geef het een kans. Stel je open voor deze waanzinnige ervaring. Het zal je doen verbazen. Aan het eind van het Aosta dal parkeer je de auto. Na een prachtige hike van zo'n 2,5 uur, met beneden je een azuurblauw stuwmeer, kom je aan op de bivakplek. Samen bouw je een eigen onderkomen. Daarna verzamelen om een groot kampvuur waar jullie het avondeten klaarmaken. Vannacht slaap je in een zelfgemaakte tent onder een 1000 sterrenhemel. Een onvergetelijke ervaring. 

wandeling hike familievakantie meer

vrijdag | dag 7

Na een nachtje in de natuur word je heerlijk fris wakker. Ontbijtje rondom het smeulende kampvuur. En na het opruimen loop te terug. Weer langs dat prachtige meer. Die avond eet je met ons mee. Een afsluitende barbecue samen met iedereen. Een moment om herinneringen te delen van deze waanzinnig leuke vakantie met de kinderen. 

Reisinformatie Aosta Italië

Minimale leeftijd kinderen | vanaf 10 jaar

Zwemdiploma verplicht

Reisafstand vanaf Utrecht | 1.010 km

Activiteiten reserveren?

Je kan op voorhand een activiteitenpakket bijboeken. Uiteraard kan je ook de activiteiten ter plaatse bespreken bij één van onze instructeurs op de aankomstdag. Geen zorgen dat je de (raft)boot mist, we hebben plaats genoeg. 


Afhankelijk van de geboekte activiteiten wordt jouw planning voor die week gemaakt. Dit kan afwijken van het programma dat hierboven beschreven is.  

outdoor activiteiten in Italië

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Familievakantie | Aosta Italië

Relaxte camping; gave buitensportactiviteiten; deskundige instructeurs. Mooie omgeving; alle hoeken van de Aosta vallei gezien. Je maakt wat kilometers om de de mooiste plekken te bezoeken, maar dan heb je ook wat. Relaxte camping met lekkere pizza's, brood en koffie.

Aosta canyoning brug duimpje lachen
B. | gezinsvakantie Aosta
Familievakantie | Aosta Italië
We hadden ons erg verheugd op deze reis en hij heeft helemaal aan onze verwachtingen voldaan. We hebben een super leuke week in Italië gehad met veel avonturen. Elke ochtend wakker worden met een ochtend duik in het koude bergmeertje van de camping en een lange wandeling vanaf de camping hebben we zelf nog aan het al uitgebreide programma toegevoegd. De activiteiten waren leuk/nieuw/ grensverleggend maar niet té moeilijk, precies wat we hoopte dus!
wandeling hike familievakantie meer
F. | gezinsvakantie Aosta
Familievakantie | Aosta Italië

Een fantastisch team Buffels maakte deze vakantie voor onze kinderen èn voor ons onvergetelijk! We kwamen met fantastische verhalen thuis. Een avontuurlijke gezinsreis waar iedereen in het gezin blij van werd. Een heel gevarieerd team dat van alle markten thuis is: van raften en klimmen tot pannenkoeken bakken en kinderen dol maken. Het hoogtepunt voor iedereen was de bivak. Om lang te herinneren. En ook belangrijk: ruimte voor de eigenheid van elk gezin en reiziger. Helemaal top!

broodjes bakken kinderen samen lekker vuurtje
M. P. | gezinsvakantie Aosta
Familievakantie | Aosta Italië

We zijn in een week tijd compleet verzorgd! In deze week hebben we geraft, ab-geseild, gehiket, ge-via-ferrataat en als klapper een fantastische Canyoning tocht.

Wat deze vakantie zo bijzonder maakt is de begeleiding van Buffel. Het is de reden dat we voor een tweede keer voor Buffel-Outdoor hebben gekozen. Zij geven je een veilig gevoel. Er zijn experts bij ieder apart onderdeel. De instructies zijn duidelijk en begrijpbaar. Zij controleren je outfit voordat je enige actie onderneemt. Daarbij stralen ze energie en plezier uit. 


Naast de actieve uitjes, is er ook tijd voor gezelligheid! Alles doen ze met een brede lach, veel plezier en uitgebreide zorg. Al met al een week actie, plezier en genot. Volgend jaar weer!


Familie Nijemeisland | gezinsvakantie Aosta

Welke week kies jij?

  • zaterdag 13 - 20 juli 2024
  • zaterdag 17 - 24 augustus 2024

Deze weken zitten VOL:

  1. zaterdag 20 - 27 juli 2024 
  2. zaterdag 27 juli - 3 augustus 2024
  3. zaterdag 3 - 10 augustus 2024 
  4. zaterdag 10 - 17 augustus 2024 
gezinnen families zomer vakantie

reserveer nu jouw vakantie

of heb je nog een vraag?

reserveer jouw gezinsvakantie

tenten camping bergen Aosta

8-daagse actieve gezinsvakantie Aosta Italië

Kom een multi-actieve week met jouw gezin beleven en boek er activiteitenpakket bij. Verblijf 7 nachten in een ingerichte 4-persoons bungalowtent op de camping Lac Lexert in Bionaz. Aankomst op elke zaterdag in de zomervakantie.

Inclusief welkomstmaaltijd en toeristenbelasting. Toeslag geldt voor een 5e en 6e persoon à €129 p.p.. . 

€889 per week
klimmen spannend hoog rotswand

outdoor activiteiten pakket

Italiaanse Alpen

Tijdens jouw familievakantie in de Italiaanse Alpen wil je uiteraard ook actief doen. Houd je van de bergen, verre uitzichten en snel stromende rivieren? Dan is het outdoor activiteitenpakket wat voor jou! Je gaat die week rotsklimmen, buksschieten, op bivakovernachting met kampvuurmaaltijd en toffe rafttrip op de Dora Baltea beleven.   

voor €121 per persoon