rotsklimmen Ardennen

Kledingadvies klimmen & abseilen

Je gaat klimmen en abseilen op een natuurlijke klimwand. Klimmend en klauterend de hoogte in. Of hangen in je gordel en naar beneden abseilen. Bij deze sportieve activiteit is het lekker om de juiste kleding aan te trekken en mee te nemen. Maar wat trek je dan aan voor tijdens het klimmen en abseilen?

Zelf regelen:

  1. Je trekt dichte schoenen aan met een goed profiel. Zo zorg je ervoor dat je voeten beschermt zijn tegen de rotswand en je voldoende grip hebt tijdens het omhoog klimmen of naar beneden abseilen.
  2. Een broek tot over de knieën. Zo bescherm je je knieën tijdens het klimmen tegen het schuren tegen de natuurlijke rotswand.
  3. Met mooi weer is het fijn om te klimmen of abseilen in een t-shirt met korte mouwen. Mocht je snel verbranden, dan is een t-shirt met lange mouwen misschien handig.
  4. Vest of trui om snel aan of uit te trekken als het wat kouder is.
  5. Het kan natuurlijk zo zijn dat er regen voorspelt is op de dag dat jij gaat klimmen en abseilen. Jij bent dan goed voorbereid omdat jij je regenkleding bij je hebt.
  6. Je neemt een Bidon/fles drinken mee. Zo blijf je gehydrateerd gedurende de activiteit.
  7. Kleine snack voor tussendoor. Ga je een hele dag op pad? Dan neem je je lunchpakket mee naar het klimmen en abseilen.
  8. In het bezit van mooie, lange haren? Daar maak je een staart van met een haar elastiek.
  9. Smeer je goed in met zonnebrandcrème. 

 moeder blij spanning


Reactie plaatsen