Mountainbiken

Kledingadvies mountainbiken

Je gaat mountainbiken over smalle paadjes en door de groene heuvels. Eerst even flink omhoog fietsen. Om vervolgens welverdiend te genieten van de afdaling naar beneden. Bij deze sportieve activiteit is het lekker om de juiste kleding te dragen. Maar wat moet je dan precies aan trekken?

Zelf regelen:

  1. Doe dichte schoenen aan. Fietsen over onverharde paden doe je lekkerder met dichte schoenen aan. Mocht je van de trappers af glijden, dan blijven je schoenen aan je voeten zitten. In tegenstelling tot slippers.
  2. Trek een sportieve korte of lange broek aan waar je lekker in kan fietsen. Doe geen spijkerbroek aan. Mocht je een eigen fietsbroek hebben, maak het dan vooral gebruik van.
  3. Wijde broekspijpen kunnen in de ketting van de fiets schieten. Als je hoge sokken aan te trekt, kun je de broekspijpen daar in stoppen. Zo voorkom je dat je broek in je ketting vast komt te zitten en jij niet met de fiets valt.
  4. Een korte mouwen t-shirt is lekker omdat je jezelf snel warm fietst (zeker heuvel op). Mocht je het te koud vinden, dan trek je een vest of trui aan. In het bezit van een fietsshirt? Doe dat lekker aan.
  5. Let er op dat alle kleding dient vies te mogen worden. Want wij fietsen graag door de modderpoelen heen.


 buffels fietsen modder vies bossen mountainbikes

Tijdens het mountainbiken aanwezig:

Voor tijdens het mountainbiken krijg je van de buffels nog het een en ander naast een fiets. Je krijgt van ons een bidon met water zodat je onderweg tijdens de mountainbike tocht je dorst kan lessen. Om je hoofd te beschermen krijg je een fietshelm.


Reactie plaatsen