Kledingadvies speleologie

Je gaat een grot in. Kruipen en klauteren in de modder. Door smalle gangen in het donker. We kruipen door de MacDonals-test, het sleutelgat en het konijnenhol. Op het einde zit je helemaal onder de modder. Lekker he? Bij deze uitdagende activiteit is het verstandig om de juiste kleding aan doen. Hier lees je wat je moet meenemen.

Zelf zorg je voor:

  1.  Trek sportieve kleding aan die nat en vies mogen worden. De ruimtes waar je doorheen gaat zijn vaak nat en smal. Soms lig op je buik of rug. Of klim je op handen en knieën verder. 
  2. Doe dichte schoenen aan met een goed profiel. Zo zorg je ervoor dat je voeten beschermt zijn tegen de stenen, modder en eventuele poeltjes met water en heb je voldoende grip om te kunnen klimmen en klauteren. 
  3. Op handen en knieën beweeg je je door de grot. Trek een lange broek aan en bescherm op deze manier je knieën.
  4. Een shirt met lange/korte mouwen. Op basis of je het snel warm op koud krijgt.
  5. Mocht je het wat sneller koud hebben, neem dan een vest of trui mee. Het is fris in de grot.
  6. Eten en drinken voor na de speleologie zodat je weer een beetje energie kan op doen.
  7. Neem een handdoek mee om je voeten te drogen. Het kan het zijn dat je in de grot in een poeltje stapt.
  8. Schone kleding voor na het klauteren in de grot. Zodat je weer schoon en droog verder kan.

grot remouchamps kruipen druipsteengrot speleologie modder grotten


Tijdens de Speleologie aanwezig:

Je krijgt voor over je eigen kleding een overall. Deze houdt het meeste vuil, modder en water tegen. Het is donker en soms laag in de grot. Daarom zijn er voor iedereen een helm om je hoofd te beschermen. Hier zit een hoofdlampje op zodat je toch nog iets kan zien in het donker. Wie weet wel een vleermuis... Mocht je waardevolle spullen bij je hebben? Neem deze niet mee de grot in, het kan kapot gaan. Deze spullen kunnen gestald worden in de bus (op eigen risico).

Reactie plaatsen