Vanaf €100,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Adventure 2-daagse Ardennen

De 1e dag volop vermaak in een steengroeve met klimmen, abseilen en een challengeparcours. De 2e dag staat een minitrektocht door het Ourthedal op het programma per GPS, step en kano. Inclusief 1 overnachting en maaltijden.

230816_Introductie_Ardennen_BuffelOutdoo

Adventure 3-daagse Ardennen 

Een afwisselend buitensportprogramma met natuurlijk klimmen, abseilen en een challengeparcours. Daarnaast beleven we een aantal verplaatsingsactiviteiten zoals een GPS-Oriëntatietocht i.c.m. mountainsteppen, vlotvaren en mountainbiken. Incl. 2x campingovernachting en maaltijden.

Vanaf €135,-

Per Persoon

Niveau activiteit

image-2019-05-14-7.jpg

Adventure 4-Daagse Ardennen

Heerlijk survivallen met standaard onderdelen in het programma: boogschieten, mountainbiken, vlotvaren, klimmen, abseilen en nog veel meer! Tot slot een bivakovernachting met een kampvuurmaaltijd. 

Vanaf €170,-

Per Persoon

Niveau activiteit

230816_Introductie_Ardennen_BuffelOutdoo

Adventure 5-Daagse Ardennen

Vijf dagen volop actief vermaak in de Ardennen! Bijna alle buitensportactiviteiten komen aan bod. Van kanoën tot boogschieten, van kaart & kompastocht tot abseilen. Afsluitend gaan jullie eventueel nog met z'n allen op bivak. Een complete sportieve werkweek in de Ardennen!

Vanaf €210,-

Per Persoon

Niveau activiteit

BuffelOutdoor-Introductie-17180815-©Flor

Vanaf €175,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Trektocht 4-Daagse Ardennen

Via kaart & kompas, mountainbike, kano of GPS-waypoints naar de volgende overnachtingsplek. Slapen in tenten of op bivak. Hiken met bepakking of geregeld bagagevervoer, allerlei opties zijn mogelijk.

07131416_BuffelOutdoor_Guillestre_©Flori

Trektocht 5-Daagse Ardennen

Wat meer van de Ardennen zien dan alleen de omgeving van één camping? Boek een 5-daagse trektocht en beleef naast het Ourthedal ook het Amblèvedal. Met rugzak van camping naar camping naar bivakveld. Natuurlijk met meerdere outdooractiviteiten tussendoor. Inclusief bagagevervoer is ook mogelijk!

Vanaf €215,-

Per Persoon

Niveau activiteit

image-2019-05-14-8.jpg

Ardennen Events

Stadswandeling door Luik, relaxen in Spa, barbecuebuffet in een steengroeve, touwbruggen bedwingen, overnachting in een kasteelvilla, 4x4 off road, raften op de Amblève of Ourthe, al wandelend navigeren, helicopterdropping, proeverij met Belgische bieren…. Voor elk wat wils tijdens een Ardennen event.

Vanaf €49,-

Per Persoon

Niveau activiteit

helicopterdropping.JPG

Abseilen en Rotsklimmen

In een oude steengroeve zijn vele klimroutes in diverse moeilijkheidsgraden te bedwingen. Ook wordt er in dit wisselprogramma een klettersteigroute naar de abseil gemaakt. De instructeurs zorgen ervoor dat het abseil- en nazekertouw bevestigd worden aan de gordel, zodat er op veilige wijze een abseil langs de rotswand gemaakt kan worden. Perfect voor grote groepen mensen!

Vanaf €29,-

Per Persoon

Niveau activiteit

230816_Introductie_Ardennen_BuffelOutdoo

Vanaf €25,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Challenge Parcours

Tijdens deze activiteit komt u steeds weer nieuwe hindernissen tegen die u moet overwinnen. U zult onder andere via touwbruggen een oversteek maken, via richeltjes moeten klauteren en diverse hoogten overbruggen. Een afwisselende activiteit vol spanning en avontuur.

Touwtjesbrug vrolijk.jpg

Freejump

Durf die sprong in het diepe te maken! Gordel aan, helm op en vastgemaakt door de instructeur boven de afgrond. En dan die stap maar durven maken. Vanaf 20 meter hoogte dwars door de groeve, zoevend door de lucht!

Vanaf €9,-

Per Persoon

Niveau activiteit

image-2019-05-14-6.jpg

Bezoek aan Druipsteengrotten

Druipsteengrotten zijn een interessant natuurverschijnsel. De holtes in deze grotten ontstaan door het oplossen van kalksteen. De stalagmieten en stalactieten kunnen wel een miljoen jaar oud zijn. Een rondleiding van 1½ uur geeft goed inzicht in het ontstaan van deze verbazingwekkende ondergrondse gangenstelsels. Geschikt voor elke leeftijd. De entreeprijs verschilt per grot.

Vanaf €12,-

Per Persoon

Niveau activiteit

grot vijvertje.GIF

Paintball

Zin om even volledig op scherp te staan? Dan is paintball een regelrechte aanrader! Een dagdeel vol spanning en avontuur op een bosterrein. Aanvallend kruipen door het veld of defensief verscholen achter een boom met een tegenstander in het vizier. Er zijn allerlei spelvariaties mogelijk waarbij een ‘Bunny Hunt’, extra leuk is voor vrijgezellenfeestjes.

Vanaf €35,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Paintballing

Vanaf €29,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Begeleide Mountainbiketocht

Volg per mountainbike onze instructeur op een mooie en afwisselende route door de omgeving. Zij kunnen de groep als geen ander de beste bospaadjes en afdalingen laten zien en beleven. Tevens geven ze voorafgaand en tijdens de tocht aanwijzingen zodat de eventuele obstakels of spannende afdalingen op de juiste manier genomen kunnen worden.

image-2019-05-14-9.jpg

GPS-tocht met Mountainsteppen

Om snelheid bij het steppen te kunnen maken, is het prettiger om op hoogte te starten. Via een korte GPS-tocht gaat de groep al wandelend naar een punt waar de instructeur met de steps klaar staat om een afwisselende downhill tour naar het beginpunt te maken.

Vanaf €25,-

Per Persoon

Niveau activiteit

step tsjechie groot.JPG

Speleologie

Kruipend en sluipend door oeroude gangenstelsels. Ongelofelijk dat deze gangen al zo oud zijn en enkel en alleen door de natuur zijn ontstaan. Gehesen in een overall en met helm voorzien van lampje op het hoofd is dit een geweldige (team)ervaring voor jong en oud.

Vanaf €34,-

Per Persoon

Niveau activiteit

speleo family adventure.jpg

Via Ferrata

Gewapend met een klettersteigset, helm en gordel wordt de stalen kabel gevolgd tot op grote hoogte. De stabiele ijzeren nietjes geven slechts tijdelijk een gevoel van houvast. De wind zoemt door de helm en de prachtige vergezichten maken dit tot een geweldige activiteit. Niet enkel voor echte berggeiten, maar leuk voor het hele gezin.

Vanaf €35,-

Per Persoon

Niveau activiteit

image-2019-05-16-2.jpg

Vanaf €65,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Kajakken met begeleiding

Deze vorm van watersport biedt veel uitdaging. Na uitleg en uitgerust met zwemvest, peddel, helm en een spatzeil kan de tocht op de Ourthe, Amblève of de Durance, onder begeleiding van een instructeur, in een eenpersoons kajak beginnen. Tijdens de tocht zullen er verschillende kajakvaardigheden worden toegepast.

image-2019-05-16-4.jpg

Vlotvaren en Vlotbouwen

Van slechts een aantal tonnen, palen en een beetje touw zal met behulp van de instructeur een 'rivierwaardig' vlot worden geconstrueerd. Een activiteit die garant staat voor veel waterplezier. Spannend of het vlot het wel houdt en een prachtige oefening tot samenwerken. In de Ardennen varen we op de rivier de Ourthe.

Vanaf €17,50

Per Persoon

Niveau activiteit

20170811_112025.jpg

Kano tocht

Na een duidelijke uitleg over het varen op een rivier met een stabiele sit on top kano, krijgt iedere deelnemer een peddel en zwemvest. Lekker op eigen tempo met de stroom mee varen. Er zijn verschillende afstanden mogelijk, van ontspannen peddelen tot een lange, pittige tocht. Deze activiteit is ook leuk voor gezinnen. In de Ardennen varen we op de rivier de Ourthe, Amblève of Loue.

Vanaf €20,-

Per Persoon

Niveau activiteit

230816_Introductie_Ardennen_BuffelOutdoo

Quadrijden en -trail

Op 90cc quads zal een circuit gereden worden, waarbij er in verschillende manches geleerd wordt quad te rijden. Een keuze uit een wedstrijdje of behendigheidsparcours is ook een vast onderdeel van dit programma, waarbij een bochtige route zeker niet zal ontbreken zodat er in deze kromming van de baan een mogelijkheid bestaat om in te halen. Deze activiteit duurt ongeveer 1½ uur. 

Vanaf €49,-

Per Persoon

Niveau activiteit

quad 400CC racen.JPG

Vanaf €10,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Boogschieten

U maakt bij boogschieten gebruik van een recurveboog, die handig en snel in gebruik is. Na een instructie gaat iedereen zelf aan de slag. Na een aantal proefpijlen noteren wij de punten van elk team en aan het einde van de 1½ uur durende activiteit wordt bekend gemaakt welk team het beste gescoord heeft. Wie word de nieuwe Robbin Hood?

image-2019-05-14-5.jpg

Kaart & Kompastocht

Het feit dat een klein naaldje altijd feilloos het noorden weet te vinden, is voor velen een soort magische kracht. Echter komt niet alleen deze manier van plaats- en routebepaling aan de orde. Ook het opzoeken van hoogtemeters en het gebruik maken van een kaartlegenda zal in deze wandeling van ongeveer 2 uur naar voren komen. 

Vanaf €12,-

Per Persoon

Niveau activiteit

Kaart &kompas II.JPG

Buksschieten

De instructeur legt uit hoe alles werkt en dan kan het beginnen. Probeer de eendjes te raken! Wie van jullie is de beste schutter?!

Vanaf €10,-

Per Persoon

Niveau activiteit

image-2019-05-16-6.jpg

GPS-Navigatietocht

Een GPS is een modern en populair navigatiemiddel. Het volgen van een track, route en het vinden van waypoints zullen in deze wandeltocht naar voren komen. Het opdrachtenboek geeft op diverse plekken een taak of raadsel om het traject nog leuker te maken. 

Vanaf €14,-

Per Persoon

Niveau activiteit

IMG_0212.JPG