kano kanoën Ourthe bossen blijdschap spetters geweldig superleuk lachend leerlingen scholen samen

schoolkamp Ardennen 

100% genieten in de Ardennen

Het schoolkamp in de Belgische Ardennen staat in het teken van beleving. Vooral met elkaar op survival. Vanaf het eerste moment tot aan het afscheid. Lekker samen buffelen in de buitenlucht.


Het mooie is dat al onze activiteiten op loopafstand van de camping in Comblain la Tour zijn.


Tijdens dit schoolkamp komen elke dag spannende en leuke buitensportactiviteiten aan bod. Ook samenwerken is een belangrijk onderdeel van deze week. Natuurlijk zijn die hoge abseil en een afdaling met de mountainbike een hoogtepunt. Die avondjes rondom het kampvuur en samen eten zijn net zo waardevol. Elkaar stimuleren als je het spannend vindt, elkaar helpen om de juiste route vinden en aanwijzingen geven als je nog niet zo vaak een avondmaaltijd gekookt hebt. Uiteraard onder begeleiding van ons team van gekwalificeerde instructeurs.

abseil klimwand adembenemend abseilacht avontuur spannend middelbare school zonnig

uitdagingen 

"Het team van Buffel heeft het kamp nog zóveel leuker gemaakt, dan dat het al was."

de activiteiten

Het centrale punt is op een camping in Comblain-la-Tour, gelegen aan de rivier de Ourthe. Alle buitensportactiviteiten zijn vanaf hier te voet te bereiken. Je gaat tijdens deze outdoorweek in activiteitengroepen van ca. 15 personen op pad. 


Verken de omgeving tijdens de kaart en kompas tocht. Fiets over de smalle bospaden met het mountainbiken. Leer het water lezen met het kanovaren op de rivier de Ourthe. Ga naar grotere hoogtes tijdens het rotsklimmen en abseilen in een oude steengroeve.


Voel de adrenaline, ga de hoogte in en werken samen. 


op de camping

"Met je toilettas over de camping lopen. Dat moet iedereen toch 1x in zijn leven ervaren."

slapen in een tent

Slapen in een tent is een ervaring op zich. Met een slaperig hoofd naar het toiletgebouw lopen ook. Douw op het gras, het geluid van een kabbelende rivier op de achtergrond. Deze beleving past perfect bij een outdoorweek; namelijk uit jouw comfortzone. Je staat versteld waar je toe in staat bent.


Tijdens het schoolkamp in de Ardennen slaap je in een groepstent. Er zijn 4/5- en 8/10 persoons tenten. Slapen de jongens en meiden gescheiden of per activiteitengroep? Die indeling laten we aan de docent over.


Er is ook voordeel aan het slapen in een tent op de camping ten opzichte van een groepsaccommodatie. Ten eerste vertoef je continue in de buitenlucht. Ten tweede als er meer leerlingen mee op survivalkamp naar de Ardennen gaan, dan zetten we er gewoon een tent bij. Of als er een leerling de rest uit zijn slaap houdt, dan is een 1-persoonstentje snel opgezet. Opgelost. Dat is de flexibiliteit van Buffel Outdoor.


Ga je voor nóg meer groepsbinding en survival tijdens het Ardennenkamp? Kies dan voor een shelter in een oude steengroeve of zelf een bivak maken in het weiland. Wil je tijdens de wat koudere maanden meer comfort van een groepsaccommodatie, dan kan dat ook. 


Als docent en begeleider ben je actief betrokken bij het schoolkamp in de Ardennen. Jouw aandacht gaat uit naar het wel en wee van de leerlingen. Voor jou en jouw collega's staan er eigen tenten met veldbedjes klaar. Deze tenten staan vlakbij de groep. 


slapen tent schoolkamp Ardennen camping schoolgroep groepsaccommodatie schoolreis outdoorkamp
leerlingen Eten Snijden Koken Samen Samenwerken Groenten Voedzaam Eenpansmaaltijd Lekker Pasta rijst

zelf koken

"Gaan je ogen tranen? Dan ben je een ui aan het snijden of je bent gewoon heel blij" 

de maaltijden

Tijdens het outdoorkamp in de Ardennen krijg je een kookkist met gasstel en een banken- en tafelset per activiteiten groep om te kunnen koken. Bord, beker en bestek neem je zelf mee.


Het ontbijt en de lunch bestaat uit vers brood, kaas, vleeswaren, zoet beleg, koffie, thee, melk, ranja en 1 stuk fruit. In de ochtend smeer je een lunch-pakket. De avondmaaltijd is een voedzame eenpansmaaltijd zoals pasta of rijst. Deze maaltijd koken ze per activiteitengroep zelf. Uiteraard hoort afwassen en opruimen daar ook bij. Met een klein beetje hulp van de docenten en de Buffels. 

koken schoolkamp ardennen eenpansmaaltijd leerlingen buffet samen samenwerken

Ook zo'n gaaf ardennenkamp met de leerlingen beleven?

Maak een keuze

samenwerken scholen kratjes doorgeven krattenrace buiten outdoorkamp strijden winnen teamwork teambuilding

5-daagse Ardennen 🇧🇪

Maak van een groep een team tijdens deze vijfdaagse werkweek. Tijdens het surival schoolkamp beleef je een scala aan outdooractiviteiten van abseilen tot mountainbiken en speleologie. Door samen langer op pad te zijn creëer je het wij-gevoel binnen de groep. Dit schoolkamp in de Belgische Ardennen is met overnachting in tenten  met bivak en zelf koken. 

richtprijs €310 - €340
ik wil meer weten


exclusief touringcar
blijdschap enthousiasme vrolijkheid meiden peddels kano's spetteren Ourthe leerlingen varen

4-daagse Ardennen 🇧🇪

Lekker samen buffelen in de buitenlucht. Dit meest geboekte outdoorkamp staat in het teken van buiten alles beleven. Samen met je klasgenoten. Het kamp bevat verschillende uitdagende activiteiten op hoogte, op het water en rollend op de mountainbike of downhilstep. Tijdens dit 4-daagse Ardennenkamp gaat elke leerling uit de comfortzone. 

richtprijs €260 - 280
 doe mij zo'n top programma


exclusief touringcar
abseilen opwindend enerverend steengroeve touw abseilacht outdoor gordel spannend avontuur lachen

3-daagse Ardennen 🇧🇪

Kort maar krachtig. Dit 3-daagse schoolkamp heeft alles in zich voor een snelle adrenaline boost! De 3 dagen zijn gevuld met verschillende avontuurlijke belevenissen op hoogte, op het water en rollend. Deze outdoor uitdaging is voor alle middelbare en hoge scholen toegankelijk. Samen op avontuur en plezier beleven is het motto van deze 3 dagen in de Ardennen.

richtprijs €200 - 220 
vraag een voorstel aan


exclusief touringcar

review docenten en leerlingen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Marcela Kroes | Meander College 

Uiteraard moeten de activiteiten op een veilige manier begeleid worden, door mensen die er verstand van hebben en waarbij buitensport tot een tweede natuur behoort. Laat Buffel Outdoor nou juist over een flink aantal instructeurs beschikken die deze eigenschappen bezitten. De ‘Buffels’ laten zien dat ze weten waar ze mee bezig zijn. Of het nu om een kampement maken gaat, koken met heel veel leerlingen of over veiligheid die gewaarborgd moet worden bij abseilen.


De Buffels hebben een onuitputtelijke bron van enthousiasme en energie. Samen vormen ze een team dat goed op elkaar ingespeeld is.

docent schoolreis ardennen
Marcela Kroes | Meander College
Rosan Vroege | Hogeschool Tio
Bij Hogeschool Tio begint je studiecarrière meteen goed ! De eerste dagen ga je op introductie naar de Belgische Ardennen. Dit evenement organiseren we al jaren met Buffel Outdoor. Nieuwe studenten leren elkaar kennen voordat de studie begint en  hier ontstaan vriendschappen voor het leven. Met alle sportieve en avontuurlijke activiteiten stappen de studenten uit hun comfortzone. Ieder jaar worden we professioneel begeleidt door de Buffels. We zijn altijd in goede handen. De communicatie met Buffel is snel en prettig. In overleg is er veel mogelijk en we kunnen de introductieweek ons volledig eigen maken! Dankzij de fijne samenwerking en de ervaring van Wouter en zijn team kunnen we samen de studenten vaardigheden meegeven waar ze hun hele studie en verdere carrière op kunnen voortbouwen.
Rosan Vroege | Hogeschool Tio

onze outdoor activiteiten in de Ardennen

Beschikbaarheid weten?

ontvang direct een voorstel