Laatste Nieuws

Al enige jaren organiseert Buffel Outdoor in opdracht van verschillende touroperators actieve familievakanties in aantrekkelijke streken. Voor Pharos Reizen van de ANWB worden er zelfs 4 locaties door Buffel Outdoor uitgevoerd. Naast de noordelijke Jura, in midden Frankrijk, ook in Guillestre in het zuiden van Frankrijk (Franse Alpen) en in de Italiaanse Alpen in de Aosta. In Aosta is Buffel Outdoor ook werkzaam voor SNP. Naast de tenten worden er volledige pakketten met sportieve activiteiten aangeboden, zoals raften, canyoning en via ferratta. Maar ook voor een leuke familiebivak of een partijtje boogschieten kun je bij Buffel Outdoor terecht. Om een leuke sfeerbeleving te geven, hierbij 2 filmpjes, gemaakt door onze instructeurs: locatie Guillestre en locatie Aosta.

Guillestre Franse Alpen
Italië Aosta
Buffel & Umyak samen verder
Sinds half mei heeft Umyak Buitensport zich aangesloten bij de Buffel Beheer groep. Samen zullen zij de programma''s draaien op de vele verschillende locaties waar Buffel actief is. Met de samenvoeging maakt Buffel een grote stap vooruit met, naast de vaste locatie in de Belgische Ardennen, een nieuwe locatie in de prachtige Italiaanse Aosta. Guillestre en de Jura blijven als zomeractiviteitengebied en het Sauerland zijn nog steeds gebieden waar Buffel regelmatig een speciaal kamp neerzet. Kortom nu nog meer keus!Tevens is de instroom van een hoop goed opgeleide instructeurs een verbreding van het instructeurscorps een mooie aanwinst. Voor Umyak zal het materiaal een verbetering worden en de ruime pool van instructeurs de kwaliteit verhogen. De activiteiten op locatie zullen allen worden uitgevoerd door Buffel Outdoor.Met de ervaring van Umyak, reeds sinds 1991, en de nieuwe inzichten en materialen van Buffel Outdoor is een ware synergie gevonden. Voor de klant het oude vertrouwde en voor de instructeur prettig werken.We hopen dat de reeds bestaande klanten deze vooruitgang zullen beleven. Kijk snel op de site: www.umyak.nl
Vol trots kunnen we melden dat er voor het seizoen 2012 & 2013 een grote hoeveelheid diploma's en certificaten is behaald door de instructeurs van Buffel Outdoor.Zeker de laatste jaren is de regulering van de buitensportbranche in volle gang. De VeBon tracht dit nationaal te reguleren, echter gaat Buffel Outdoor voor de internationale certificeringen. De vele locaties waar Buffel Outdoor activiteiten ontplooit zijn bijna altijd over de landsgrenzen, vandaar de wil om het ook daar te regelen.Zo zijn er meer dan twee handen vol aan gecertificeerde raftgidsen met het IRF II diploma en iets meer dan een handvol met zelfs het IRF III diploma. Ook is het merendeel in het bezit van internationale klimdiploma's VRT II & III, inclusief reddingstechnieken. Samen met de Nederlandse Canyoning Bond (www.nederlandsecanyoningbond.nl) worden bijna ieder jaar canyoninggidsen opgeleid, en is in het voorseizoen zelfs een Frans LPS diploma in de wacht gesleept. Met deze hoge dichtheid aan diploma's en waarderingen proberen we de veiligheid en kwaliteit te garanderen.
Abseilen en rotsklimmen

Abseilen en rotsklimmen

BelgieDuitslandFrankrijkItalie
Dit is pas echt Buffelen!
Uitdaging ten top! In een oude steengroeve zijn vele klimroutes in diverse moeilijkheidsgraden te bedwingen. Ook wordt er in dit wisselprogramma een klettersteigroute naar de abseil gemaakt. De instructeurs zorgen ervoor dat het abseil- en nazekertouw bevestigd worden aan de gordel, zodat er op veilige wijze een abseil langs de rotswand gemaakt kan worden. Perfect voor groepen.

€ 29,- p.p.

Mobiele klimwand

Mobiele klimwand

Nederland
Recreatief Buffelen
De hoogste mobiele klimwand van Nederland! Heb jij een event die je leuk wilt aankleden? Of een feestje? Wij hebben een 13 meter hoge klimwand waar verschillende klim routes op zitten. Iedereen kan op zijn eigen niveau klimmen. De instructeurs zullen zorgen voor de veiligheid en zo kan de rest lekker klimmen.

Challengeparcours

Challengeparcours

Belgie
Buffelen
Tijdens deze spannende wandeling komt u steeds weer nieuwe hindernissen tegen die u moet overwinnen. U zult onder andere via touwbruggen een oversteek maken, via richeltjes moeten klauteren en diverse hoogten overbruggen. Een afwisselende activiteit vol spanning en avontuur. De Freejump kan een mooie afsluiter hiervan zijn. U stapt over het randje van het plateau waarna u met grote snelheid naar beneden suist. Het Challengeparcours kunt u doen op onze activiteitenlocatie in de Belgische Ardennen.

Excl. freejump € 27,50 p.p. / incl. freejump € 35,- p.p.

Freejump

Freejump

Belgie
Recreatief Buffelen
Durf die sprong in het diepe te maken! Gordel aan, helm op en vastgemaakt door de instructeur boven de afgrond. En dan die stap maar durven maken. Vanaf 20 meter hoogte dwars door de groeve, zoevend door de lucht!

Per sprong €9,- p.p.

Kratklimmen

Kratklimmen

BelgieNederland
Recreatief Buffelen
In teamverband of individueel! Maar wie bouwt de hoogste toren?! Doormiddel van heel veel kratten probeer jij samen of alleen de hoogste toren te bouwen, waar jezelf ook bovenop moet staan! Gezekerd aan een touw sta jij op je eigen wankele toren.

€ 13,50 p.p.

Leap of faith

Leap of faith

Nederland
Buffelen
Durf jij de sprong te maken? Gezekerd door de instructeur sta jij hoog in de boom. Hoever durf jij de trapeze van je weg te hangen en nog steeds te springen?

€ 12,- p.p.

Tokkelen

Tokkelen

BelgieFrankrijkNederland
Buffelen
Volg een spannend bospad naar boven en nadat de katrol goed is vast gemaakt, wordt het sein gegeven om eenmaal via een kabel met een vaart van meer dan 50 km per uur naar beneden. En dat vanaf een hoogte van 35!

Per sprong € 9,- p.p.

Touwbrug bouwen

Touwbrug bouwen

BelgieNederland
Recreatief Buffelen
Als team moet je deze opdracht goed volbrengen om allemaal droog aan de overkant te komen. De groep mag overleggen en wordt daarna in tweeën geplitst. Het moet wel een stevige brug worden, want anders wordt het natte voeten halen.

Canyoning

Canyoning

FrankrijkItalie
Dit is pas echt Buffelen!
Een warm pak aan, een gordel om, een helm op en we zijn er klaar voor! We volgen de rivier helemaal naar beneden. Klimmen en klauterend gaan we naar beneden om in de rivier te komen. Sommige stukken doen we lopend, stukken glijdend maar soms moeten we ook springen of abseilen langs of door de waterval! Geen canyon is hetzelfde en elke keer komen we weer voor een nieuwe verassing en uitdaging!

Vanaf € 45,- p.p.

Gletsertocht

Gletsertocht

Frankrijk
Buffelen
Een prachtige hike door de bergen om uiteindelijk uit te komen op de gletsjer! Een tocht die over trappetjes en bruggetjes gaat, recht over de rotsen en nog langs een riviertje. Uiteindelijk boven gekomen kun je gewoon sneeuwballen gooien midden in de zomer?! Wat een overwinning!

€ 15 p.p.

Low rope parcours

Low rope parcours

Nederland
Recreatief Buffelen
Over het bruggetje, in het net, door de tonnen, op de meeste gekke manieren probeer jij de overkant te halen. Samen met je buddy probeer je de overkant te halen door allerlei bruggetjes over te steken. Op maar een kleine hoogte waardoor jouw maatje je af en toe kan helpen. 18 bruggen verder en dan maar eens kijken of jouw maatje het net zo goed kan!

€ 18,- p.p.

Speleologie

Speleologie

Belgie
Dit is pas echt Buffelen!
Kruipend en sluipend door oeroude gangenstelsels. Ongelofelijk dat deze gangen al zo oud zijn en enkel en alleen door de natuur zijn ontstaan. Gehesen in een overall en met helm voorzien van lampje op het hoofd is dit een geweldige (team)ervaring voor jong en oud.

€ 34,- p.p.

Via Ferrata

Via Ferrata

BelgieFrankrijkItalie
Buffelen
Gewapend met een klettersteigset, helm en gordel wordt de stalen kabel gevolgd tot op grote hoogte. De stabiele ijzeren nietjes geven slechts tijdelijk een gevoel van houvast. De wind zoemt door de helm en de prachtige vergezichten maken dit tot een geweldige activiteit. Niet enkel voor echte berggeiten, maar leuk voor het hele gezin.

€35,- p.p.

Paintball

Paintball

BelgieDuitslandNederland
Buffelen
Zin om even volledig op scherp te staan? Dan is paintball een regelrechte aanrader! Een dagdeel vol spanning en avontuur op een bosterrein. Aanvallend kruipen door het veld of defensief verscholen achter een boom met een tegenstander in het vizier. Er zijn allerlei spelvariaties mogelijk waarbij een ‘Bunny Hunt’, extra leuk is voor vrijgezellenfeestjes.

€ 35,- p.p.

Powered By Sprite-IT